Proiectul „Via Transilvanica” a împlinit un an de zile. Iniţiatorii proiectului au postat un mesaj, la ceas aniversar.

„Acum exact un an de zile, Tasuleasa Social împreună cu cei care ne sprijineau la vremea aceea, ne aflam la Alba Iulia, un oraș semnificativ în istoria României, și mai mult decât atât, într-un an centenar, și lansam un proiect nou, care era pe atunci un soi de închipuire ambițioasă: proiectul Via Transilvanica. Dacă ne urmăriți constant, nu este nevoie să spunem că din închipuire, Via Transilvanica a devenit poate cel mai mare și important și, de ce nu, complet proiect al Tășulesei. Acest proiect este, dincolo de organizația noastră, al nostru tuturor, români din țară, români plecați din țară, iar după felul cum merg lucrurile în acest moment, chiar și dincolo de identitatea românească, al oamenilor de pretutindeni.

Acum un an, la inaugurarea kilometrului 0 din traseul Via Trasnilvanica, am preconizat că vom amenaja anual 30 de km din acest traseu, din totalul de 1.000 de km pe care ni l-am propus. Calculele respective erau făcute în urma unor analize atente și realiste, relevante pentru vremea aceea. Nimeni nu ne putea pregăti pentru răspunsul și reacțiile oamenilor, al autorităților, al sponsorilor, al presei și scriem din nou, AL OAMENILOR. Credem că Via Transilvanica este o lecție care în continuare ne ia prin surprindere, oricât de bine ne-am pregăti noi. Este o lecție de devotament, perseverență și încredere. Atunci când ne-am hotărât asupra motto-ului “drumul care unește”, închipuirea noastră ambițioasă nu știa să cuprindă toți oamenii pe care aveam să îi cunoaștem “pe drum” și care au contribuit la Via Transilvanica și au adus-o în etapa în care se află azi.

Via Transilvanica are ambasadori, susținători, drumeți, voluntari, autorități, sponsori și parteneri, sute de mesaje de încurajare și apreciere, 140 de km dați în folosință în județul Bistrița-Năsăud, peste 400 de km finanțați, are județe în care se lucrează intens: Brașov, Suceava, Harghita, Mehedinți, are un site și un ghid, are multe alte proiecte mai mici în lucru, ne are pe noi, dar cel mai important, vă are pe voi, cei care citiți aceste rânduri și vă bucurați împreună cu noi de faptul că se împlinește un an de la lansarea acestui proiect, un an care a fost mai productiv și mai emoționant decât ne-am fi așteptat noi vreodată”, a transmis Tăşuleasa Social.

 

SPUNE-TI PAREREA