Doris Rai spune, într-o postare pe Facebook, că administraţia Bistriţei trebuie să ia exemplul oraşelor din România unde s-a făcut performanţă.

„Timișoara conduce Topul Forbes ca cel mai bun oraş pentru afaceri din România, cu cele mai mari investiţii şi cel mai ridicat volum pentru exporturi. În același timp, la Bistrița este mare eveniment, mare când se asfaltează o stradă, se reface o trecere la nivel cu calea ferată sau se reabilitează termic un bloc. Dureros! Aceasta nu este doar lipsa de viziune a administrației locale, ci nepăsarea lor, lăsând senzația că „atât se poate” și „lasă că e bine și așa”! Uite că nu-i! Celelalte orașe ne demonstrează că #SePoate și că trebuie să gândim la alt nivel, să avem așteptări mult mai mari. Atragerea investitorilor ar trebui să fie una din cele mai importante activități întreprinse de administrația locală”, a scris Doris Rai pe Facebook.

„Pentru orice comunitate, investiţiile/fabricile sunt ca aerul curat. Fǎrǎ ele nu avem locuri de muncǎ, bunăstare, inovare, progres. Însă investitorii nu vin dacă nu te zbați, dacă nu mergi către ei, dacă stai și aștepți la cafea, să te găsească ei. Din păcate, această activitate lipsește cu desăvârșire din fișa de post a conducătorilor primăriei și nu este luată în serios. Luând exemplul Timișoarei, Cluj-Napoca, Arad, Alba-Iulia, Târgu-Jiu etc., autoritățile locale trebuie să meargă să bată la ușa companiilor și nu să aștepte să le bată acestea la ușă. Selectivitatea în atragerea investitorilor se poate realiza inclusiv prin adoptarea sau reconfigurarea schemelor locale de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, în baza Regulamentului nr. 1407/2013. Primăriile au o oarecare flexibilitate în a selecta căror tipuri de investiții li se vor aplica astfel de beneficii, sub forma reducerii atractive a unor taxe și impozite locale.

Fii VOCEAcomUNITĂȚII și spune-i și tu administrației locale bistrițene să se TREZESCĂ la realitate!”, a transmis Doris Rai.

1 COMENTARIU

  1. Asta cred ca iti spui tie cucoana. Tot te vad agresiva prin presa, nu inteleg ce urmaresti inca. Cauti un job anume, evident in sistemul bugetar, urmaresti sa fii primarul Bistritei ca nu intelegem inca? Spune concret ce iti doresti sa stim ce vrei sa zici. Spune ca vrei sa fii primar. Spune ca vrei sa fii presedintele Consiliului Judetean. Sau prefect. Sau ce urmaresti. Ca urmaresti un post in orasul asta nu cred ca doar dai din gura aiurea. Eu le vad ca niste bagari de seama aiurea sincer care nu-si au rostul.

SPUNE-TI PAREREA