În această săptămână se finalizează un important proiect de fluidizare a traficului prin trecerea la nivel cu calea ferată de pe str. Drumul Dumitrei Vechi. Lucrarea cuprinde modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată, instalarea de semafoare feroviare pentru traficul care iese de pe str. Colibiței si reparea șoselei și a zonei pietonale din jurul pasajului.

La acest proiect s-a folosit un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru masini de mare tonaj și mijloace de transport în comun. Sistemul de preveniență germană este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly).

„În urmatoarele luni urmează să intre în modernizare și trecerea la nivel de cale ferată de pe str. Lucian Blaga, pentru a fluidiza traficul din zona Drumul Cetății cu intersecția cu DN 17C (spre Năsăud), tot prin sistemul STRAIL și semaforizare. Acest proiect va reduce simțitor timpul de traversare a trecerii la nivel de cale ferată a participanților.
Proiectul tehnic este finalizat este în avizare la Autoritatea Feroviară Română, urmează licitația ptr desemnarea constructorului și începem lucrul. Se fac eforturi ca în urmatoarele două săptamâni să se finalizeze lucrările și la trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara unde deasemenea va fi montată barieră și semaforizare, urmând să fie pusă în funcțiune”, anunță viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

 

2 COMENTARII

  1. Ioan Slavici, cand? Sau iar faceti ca si cu strazile? Se asfalteaza doar cele neimportante pe care este trafic de nivel unu spre sero. La trecerea de pe Ioan Slavici ne rupem masinile !!! Plus traficul intens care preia jumatate centura! Suntem satui de voi. Va fofilati cu proiecte acolo unde este nevoie dar nu prea ! Tot ce e principal, evitati.

  2. Frumos… dar taaaaaaare greu … ! De ani de zile CFR-ul numa nu lasa din mana si numai nu vrea sa modifice semnalizarea in aceste locuri si dealungul caii ferate , peste tot in aceasta tzara , nu doar aici .

SPUNE-TI PAREREA