Statuia colonelului Liviu Rusu a fost dezvelită astăzi în localitatea Poienile Zagrei. Pentru prima dată în ultimii ani, manifestările organizate de autorități cu ocazia Zilei Eroilor nu au mai avut loc în municipiul Bistrița, acestea desfășurându-se în Poienile Zagrei.

„Cel mai bun mod de a demonstra că îți pasă de viitor este să nu uiți trecutul! Noi nu ne-am uitat eroii care au construit această națiune. Ei trăiesc și astăzi în sufletele noastre, atunci când ne aducem aminte de ei!  În premieră, ceremonia militară dedicată Zilei Eroilor nu a mai avut loc în Municipiul Bistrița, ci în Poienile Zagrei, comuna Zagra, în memoria unuia dintre cei mai mari eroi ai Armatei Române: Colonelul Liviu Rusu! Aici, în colaborare cu Primăria Zagra și Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Bistrița-Năsăud, „Col. Liviu Rusu”, am edificat un bust al marelui lider militar și am lansat o carte ce evocă personalitatea sa”, spune președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, care a dezvelit bustul alături de edilul comunei, Dumitru Bușcoiu.

Colonelul Liviu Rusu (n. 1898 în Poienile Zagrei) a participat la luptele din cele două Războaie Mondiale. Pentru faptele sale se vitejie este răsplătit cu cea mai mare distincție care se oferă ofițerilor doar în timp de război: Ordinul Militar “Mihai Viteazul”, clasa a III-a.

 

SPUNE-TI PAREREA