Ceremonia prilejuită de resfințirea Bisericii Ortodoxe din Căianu Mic a adunat la Căianu Mic mai multe oficialități și feâe bisericești, în frunte cu Mitropolitul Andrei Andreicuț. Resfințirea a fost oficiată ieri, după finalizarea unor lucrări de extindere, reabilitare și modernizare la lăcașul de cult.

Primarul comunei, Paul Știr, a primit distincția „Crucea Transilvaniei“, iar, la rândul său, a cordat mai multe tilturi de cetățean de onoare și diplome de recunoștință.

„Filă de istorie scrisă la Căianu Mic!

Astăzi, comunitatea din Căianu Mic a trăit momente unice de sărbătoare!

În urma realizării unor ample lucrări de extindere, reabilitare și modernizare, Biserica Ortodoxă din Căianu Mic a fost resfințită de către ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de preoți!

Vreau să aduc felicitări preotului paroh, Alexandru Gherghel, consiliului parohial, constructorului și întregii comunități din Căianu Mic pentru această frumoasă realizare și pentru implicarea de care ați dat dovadă, atât spiritual, cât și din punct de vedere material!

Mulțumesc Consiliului Local și colegilor mei din primărie pentru implicare și susținere, domnului Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și domnului Ministru-Secretar de Stat, Alexandru Pugna, pentru tot sprijinul acordat și aportul adus la realizarea lucrărilor de construcție.

În numele Primăriei și a Consiliului Local al comunei Căianu Mic, am oferit următoarele titluri și diplome de recunoștință:

– Titlul de Cetățean de Onoare conferit ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în semn de înaltă recunoștință și prețuire pentru promovarea valorilor creștine și rodnica activitate în slujba Bisericii și a societății și în susținerea Bisericii din Căianu Mic.
– Titlul de Cetățean de Onoare conferit domnului Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea domniei sale în dezvoltarea comunei Căianu Mic, susținând realizarea obiectivelor de investiții de interes public pe plan local.
– Diplomă de recunoștință acordată Părintelui Protopop, Vicențiu Doru Zinveliu, în semn de apreciere pentru susținerea Bisericii din Căianu Mic.
– Diplomă de recunoștință acordată Pr. Paroh Alexandru Gherghel în semn de apreciere pentru dragostea și truda oferite comunității și pentru efortul depus în realizarea lucrărilor de construcție la Biserică.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această zi!

De asemenea, mulțumesc pentru distincția „Crucea Transilvană”, cu care am fost distins din partea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului! „Crucea Transilvană”, este cea mai importantă distincție pe care o poate oferi Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului!
Meritul pentru această distincție nu este doar al meu, ci este și meritul concetățenilor mei, deoarece, împreună, am demonstrat că suntem o comunitate unită, o comunitate puternică, o comunitate care reușește!

Mulțumesc pentru prezență domnului Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, domnului Ministru-Secretar de Stat, Alexandru Pugna, domnului Subprefect, Ciprian Ceclan, domnului Vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica, domnului Primar al comunei Tîrlișua, Vlăduț Purja, domnului Consilier Județean, Mihai Forai și tuturor oamenilor de bine!

Dragi concetățeni, vă felicit încă o dată și vă mulțumesc pentru implicarea activă în dezvoltarea și bunăstarea comunității noastre!

Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa!“, a transmis primarul comunei, Paul Știr.

 

SPUNE-TI PAREREA