Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. – duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.

Odată cu alegerile europarlamentare 2019, are loc şi referendumul naţional pe justiție, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. La referendumul naţional se votează în aceleaşi secţii de votare organizate pentru alegerile europarlamentare.

Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

Duminică, 26 mai, vom avea în față trei buletine de vot, pe care le vom introduce în trei urne diferite. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia, a precizat Biroul Electoral Central.

La referendumul naţional vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului. Alegătorii care optează pentru a-şi exercita dreptul de vot la acest tip de scrutin primesc obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări;
Pentru alegerile europarlamentare 2019 vom avea un al treilea buletin de vot. Puteți alege între 13 partide și alianțe politice și trei candidați independenți, în total 16 opțiuni.
Potrivit Autorității electorale Permanente, numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 nu au drept de vot din cauza unor interdicţii.

În Bistrița-Năsăud au fost deschise 313 secții de votare, fiind 262.000 alegători cu drept de vot.

Află AICI care este secția ta de votare: https://www.registrulelectoral.ro/

VEZI AICI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN MUNICIPIUL BISTRIȚA! 

Materialele electorale și buletinele de vot au ajuns ieri în Bistrița-Năsăud, de la BEJ, la toate cele 313 secții de votare din județ, însoțite de pază înarmată din cadrul MAI, conform procedurii!

La nivelul județului avem un număr total de 865.245 buletine de vot, din care un număr de 288.415 buletine de vot Parlamentul European, 288.415 buc. buletine de vot nr.1 Referendum şi 288.415 bucăţi buletine de vot nr.2 Referendum.

Prezența la votul din 26 mai 2019 se va afișa pe pagina web http://prezenta.bec.ro, pe parcursul întregii zile.

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    „Bistriță supusă, mergi la vot, contează!”
    (Imnul Pârtiei Cocoș)

    Dacă nu votezi astăzi, mâine va fi prea târziu si s-ar putea să-ți pară rău .

SPUNE-TI PAREREA