Președintele Partidului Pro România, Victor Ponta, n-a mai ajuns la Bistrița, deși vizita sa a fost anunțată de liderii locali ai formațiunii politice nou-înființate. Ponta, aflat într-un turneu electoral în Ardeal, s-a întors la București, cu avionul de la Cluj-Napoca și i-a lăsat pe Corina Crețu și Ioan Rus să se întâlnească cu simpatizanții Pro România din Bistrița-Năsăud.

Reprezentanții Pro România au organizat o conferință de presă, la Consiliul Județean, ca niște amatori. Momentele jenante au fost date de faptul că s-a intrat cu greu în sală, reprezentanții instituției fiind nevoiți să dea mai multe telefoane, pentru că se pare că nimeni nu îi informase despre eveniment și reprezentanții Pro România nici măcar nu au venit mai devreme, să pregătească sala, cum se face în astfel de cazuri. Cei de la Pro România au pus totuși, două bannere în spate, cu sigla partidului, dar n-au avut nici apă pentru invitații Ioan Rus și Corina Crețu, care au vorbit aproximativ o oră.

Sigur, n-a acuzat nimeni public senzația de sete, dar e vorba de unele detalii de protocol, care contează când organizezi un astfel de eveniment și pe care cei doi mari politicieni care nu s-au mai regăsit în PSD și PNL trebuiau să le știe și, mai ales, să le aplice.

Trecând peste micile probleme organizatorice, care cu siguranță se vor rezolva în viitor, Pro România s-a recomandat ca „un partid pe care nu-l înjură lumea”, după cum a remarcat Ioan Rus, unul dintre foștii grei ai PSD-ului și care acum se recomandă ca o alternativă la actualul partid social-democrat.

Ioan Rus a declarat la Bistrița că Pro România își propune să intre în Parlamentul European și că procentele peste 5 la sută pe care le-ar obține, ar fi „ca niște dividende pentru partid”. Corina Crețu a vorbit despre fondurile europene, despre efortul pe care l-a depus și ea, (n.r- când era în PSD), pentru investițiile în Spitalului Județean, dar și despre faptul că acum Partidul Social Democrat a fost acaparat și nu se mai realizează proiecte importante pentru România. La întâlnire a participat și fostul primar al Sângeorzului, Roland Venig.

Vezi mai jos ce declarații au făcut cei doi:

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA