La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe un bărbat de 32 de ani, din Jibou, județul Sălaj, bănuit de comiterea unei înșelăciuni.

Ca urmare a cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 10 aprilie a.c., în urma unui anunț postat pe un site de vânzări online, a vândut unui bistrițean o drujbă cu acumulator. Conform anunțului postat, produsul era nou, însă în momentul deschiderii coletului, bistrițeanul a constatat faptul că produsul nu funcționează, fiind indus în eroare de către vânzător.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal de înșelăciune.

Pentru a vă bucura de bunurile cumpărate, polițiștii bistrițeni vă oferă câteva recomandări pentru protecţia dumneavoastră.

La cumpărăturile on-line:
Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.
Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.
Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.
Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

SPUNE-TI PAREREA