Gloria e echipa momentului în Liga Florilor la handbal feminin! Echipa lui Horațiu Pașca s-a impus astăzi pe teren propriu, în fața Zalăului antrenat de Gheorghe Tadici și visează la o performanță unică în handbalul bistrițean: participarea în Cupele Europene.

Cu un șir de victorii legate, Gloria avea nevoie să învingă astăzi Zalăul pentru a urca pe locul trei în clasament. Deși fără pretenții la podium în acest sezon, fetele lui Tadici sunt întotdeauna o nucă tare, mai ales că au eliminat Gloria din Cupă, în urmă cu câteva zile.

Mobilizarea a fost însă maximă în rândul bistrițencelor, dar și în rândul suporterilor, care au cumpărat toate biletele într-un timp record. Fetele lui Tadici și-au luat tare adversarele încă din primele secunde și au oferit un recital handbalistic.

Cu o apărare „beton” și cu atacuri fanteziste, CS Gloria a lăsat împresia că se distrează pe teren. Ce-i drept, cu 5-6 jucătoare de națională în tabăra Bistriței, diferența de valoare a fost evidentă. Ardean Elisei, care tocmai și-a prelungit contractul, a fost play-makerul echipei în prima repriză, în care jocul Bistriței a mers ceas. Cu combinații năucitoare și goluri spectaculoase, bistrițencele au intrat relaxate la cabine, la scorul de 16-12.

În partea secundă, până și Tadici s-a arătat neputincios în fața iureșului gazdelor, jucătoarele lui Pașca măturând pur și simplu cu adversarele. Scorul a luat proporții până la final, deși Pașca a rulat tot lotul în partea secundă. S-a terminat 33-23, Bistrița obține cea mai categorică victorie în întâlnirile cu Zalăul, în condițiile în care cuplul de arbitre Năstase/Stancu le-au dat oaspeților 13 lovituri de la 7 metri și au dictat 7 eliminări în tabăra Gloriei.

Pentru Gloria au marcat: Ardean Elisei (8), Pristaviță (6), Dincă (5), Almudena Rodriguez (4), Bloj (2), Todor (2), Rațiu (2), Szabo (2), Paraschiv (1), Bărbos (1).

 

SPUNE-TI PAREREA