Primăria Municipiului Bistriţa anunţă semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 15” COD SMIS 119584, care se va derula în perioada 25.03.2019 – 30.11.2020.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Bistrița, prin reabilitarea termică a acestora, în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon și a volumului de energie primară consumată, care corespunde Obiectivului Priorităţii de investiţii 3.1, Operaţiunea A din POR 2014-2020 și anume de „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Reabilitarea termică prin îmbunătațirea izolației termice a anvelopei clădirii, a șarpantei și învelitoarei, inclusiv prin lucrări conexe care vor contribui la implementarea proiectului, în scopul reducerii consumului anual specific de energie pentru încalzire sub 100 KWh/mp*an, după finalizarea proiectului, pentru fiecare din cele 7 componente:

1. Blocul de locuinţă- str. Mihai Eminescu, nr. 5, Bistriţa,

2. Blocul de locuinţă – str. Petre Ispirescu, nr. 17, Bistriţa,

3. Blocul de locuinţă – str. Andrei Mureşanu, nr. 7, Bistriţa,

4. Blocul de locuinţă – str. Lăcrămioarelor, nr. 2, Bistriţa,

5. Blocul de locuinţă – str. Călimani, nr. 4, Bistriţa,

6. Blocul de locuinţă – str. Constantin Roman Vivu, nr.8, Bistriţa,

7. Blocul de locuinţă – str. Carpați, nr. 10, Bistriţa.

Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a proiectului este 6.552.796,65 lei din care valoarea eligibila nerambursabilă din FEDR este de 3.020.540,83 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 533.036,62 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către Municipiul Bistrița, în valoare de 2.999.219,20 lei.

1 COMENTARIU

  1. Pana cand veti face acest lucru pe banii nostri publici ? Aceste blocuri, acuma nu mai sunt ale statului ci toate sunt cumparate si sunt bunuri private, particulare, cumparate la preturi de ” bocanci de scky „. Intreb atunci, de ce nu reabilitati si locuintele particulare ( casele … ) de prin cartierele si localitatile componente stimati domni … . Ori pentru toata lumea ” muma ” … ori pentru toata lumea ” ciuma „… !

SPUNE-TI PAREREA