Lina Crăciun, femeia care și-a omorât trei copii imediat după naștere și le-a ascuns cadavrele în podul unui bloc din localitatea Bistrița-Bârgăului și-a aflat vineri sentința. Ea a fost condamnată la 25 de ani cu executare pentru omor deosebit de grav şi omor calificat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Din pedeapsa totală de 25 ani, se va deduce perioada petrecută de inculpată în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv, începând cu data de 21 aprilie 2017 şi până în prezent. Instanţa a decis ca femeia să plătească şi cheltuieli judiciare în sumă de 43.500 lei.

Femeia a fost trimisă în judecată sub acuzaţia că, în perioada 2012-2015, ar fi luat viața celor trei copii, pe care i-a născut la termen şi neasistată medical, după care a ascuns cadavrele în podul blocului.
Cadavrele nou-născuţilor au fost descoperite accidentl abia la începutul lunii martie a anului 2017, de către nişte vecini, în timp ce femeia era plecată din ţară, în Germania.

După autopsii, s-a stabilit că două dintre trupurile bebeluşilor ar fi avut peste şapte ani vechime, deoarece erau complet scheletizate, iar conform unor studii, după şapte ani trupurile se scheletizează complet.

Al treilea trup găsit în podul blocului prezenta urme de mumificare, ceea ce i-a făcut pe specialişti să creadă că acesta ar fi avut peste trei ani vechime.

Medicii legişti au mai stabilit că cei trei copii au fost născuţi în ani diferiţi şi că toţi trei au fost ucişi imediat după naştere.

SPUNE-TI PAREREA