În MO nr. 167/01.03.2019, a fost publicată HG nr. 107/27.02.2019 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2019, derulat de MADR, prin intermediul Direcțiilor agricole din țară. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, Nuțu Tabără.

„Cererea de înscriere în program a producătorilor agricoli, se depune la sediul Direcției pentru Agricultură BN până cel târziu în data de 20 martie inclusiv, pentru producția valorificată în perioada ianuarie – mai (ciclul 1), respectiv 15 septembrie inclusiv, pentru tomatele valorificate în perioada noiembrie – 20 decembrie (ciclul 2)!  Mai multe detalii privind derularea programului le găsiți pe site-ul nostru dabn.ro la secțiunea legislație!
Vă așteptăm cu drag, la sediul DAJ BN, pentru detalii și înscrierea în program!”, a mai anunțat șeful DAJ Bistrița-Năsăud.

Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea produsului tomate în spații protejate.

Prevederile schemei se aplică întreprinderilor/întreprinderilor unice care exploatează culturi de tomate în spații protejate, respectiv:

a) producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la data plății ajutorului de minimis;
b) producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016;
c) producătorilor agricoli persoane juridice.

1 COMENTARIU

  1. Daca vreti sa mancati rosii ( si alte legume si zarzavaturi ) romanesti si nu ” smecherite ” de la Kauflan si aduse in piata, pe post de „rosii romanesti ” atunci, faceti magazine in care efectiv sa nu poata fi bagate in gestiune, decat numai legume si zarzavaturi sau fructe exclusiv romanesti, rpovenite si dovedite cu acte ca-s din productia fermierilor romani si nu din alte tzari , altfel stiti bine ca exista „gi.t.ano.sii ” si un soi de „tzaranii ” pietelor … care cumpara legumele si zarzavaturile din Kaufland… sau alte malluri si le vind in piata pe post de produse romanesti , ba chiar de la „ei din gradina ” casei … ! ( cica )

SPUNE-TI PAREREA