Luna februarie a fost o perioadă încărcată pentru tânărul primar din Căianu Mic, Paul știr. La doar 30 de ani, Paul Știr se poate lăuda cu câteva realizări importante în comuna pe care o conduce și vine în continuare cu vești bune pentru locuitorii din zonă. Ieri s-a aflat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice și a semnat un contract de finanțare pentru modernizarea și extinderea sediului administrativ al Primăriei Comunei Căianu Mic.

„Prieteni dragi, vin cu vești bune pentru comuna noastră!

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în prezența domnilor Adrian Gâdea, Secretar de Stat in cadrul acestui minister și a domnului Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, am semnat contractul de finanțare având ca obiect finanțarea pentru modernizarea și extinderea sediului administrativ al Primăriei Comunei Căianu Mic.

Proiectul prevede amenajarea unor spații noi, cum ar fi: sală modernă pentru oficierea cununiilor civile, sală de ședințe, arhivă, bibliotecă comunală modernă, garaj pentru mașina de pompieri care urmează să fie achiziționată, precum și alte spații administrative.

Spațiile existente vor fi recompartimentate și recondiționate pentru oferirea unor servicii de calitate în interesul cetățenilor.

Noul sediu al primăriei va fi reprezentativ pentru toți cetățenii comunei, venind în completarea investițiilor deja realizate și a celor pe care le avem în curs de realizare.

Proiectul va fi finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală și contribuții de la bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și bugetul local.

Un merit consistent în realizarea acestui proiect îl are domnul Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care ne-a sprijinit într-un mod deosebit! Îi multumesc pentru buna colaborare și pentru toată contribuția adusă la dezvoltarea Comunei Căianu Mic!

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate realizările și pentru oamenii minunați care sunt un sprijin pentru noi la nevoie!

Continuăm munca! Doamne ajută!“, a transmis primarul Paul Știr.

În data de 20 februarie, Paul Știr a avut o întâlnire cu ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, discutând detalii despre promovarea culturii din Căianu Mic.

„Astăzi, am avut bucuria să petrec câteva momente cu un OM deosebit, fiu al comunei noastre, domnul Pugna Alexandru, Ministru-Secretar de Stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale! Am discutat detalii importante despre proiectul la care lucrăm împreună, cu privire la promovarea culturii, tradițiilor, îndeletnicirilor și frumuseților care sunt atât de reprezentative pentru comuna Căianu Mic.

Vechiul obicei agrar “Înstruțatul boului”, îndeletniciri precum, “voștinăritul” și “prelucrarea pielii”, dar și frumeseți ale zonei încărcate cu multă istorie și legende cum ar fi “Tăul Căianului” și nu numai, sunt motive solide pentru includerea comunei noastre în circuitul turistic și cultural la nivel național.

Mulțumesc domnului Pugna Alexandru pentru tot sprijinul acordat și îi doresc mult succes în tot ceea ce face!“, a spus Paul Știr.

Cu două zile înainte, în 18 februarie, primarul Căianului a fost prezent și la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România unde s-au discutat problemele care apar în administrația publică locală și s-au luat decizii importante cu privire la dezvoltarea satului românesc și îmbunătățirea procesului administrativ pe plan local.

„A fost o zi plină la cea de a XXII – a Adunare Generală a Asociației Comunelor din România! La lucrările conferinței au participat importante oficialități din Guvernul României dintre care îi putem aminti pe d-na Prim-ministru, Viorica Dăncilă, d-nul Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, d-nul Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice, d-nul Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor.

De asemenea, au mai participat și importanți parteneri în administrația publică locală din Republica Moldova și Uniunea Europeană!

S-au purtat discuții constructive despre problemele care apar în administrația publică locală și s-au luat decizii importante cu privire la dezvoltarea satului românesc și îmbunătățirea procesului administrativ pe plan local!

Continuăm dezvoltarea comunei Căianu Mic cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și contribuții din bugetul local!

În următoarea perioadă se vor implementa numeroase proiecte în comuna noastră in ceea ce privește modernizarea iluminatului public, asfaltarea unui număr de 46 străzi, modernizare cămine culturale, investiții în sănătate, investiții în utilități, investiții in sport, precum și alte investiții care țin de dezvoltarea infrastructurii pe plan local.

Oameni buni, mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile și în același timp vă mulțumesc și dumneavoastră pentru tot sprijinul acordat! Doamne ajută!“, a notat Paul Știr cu această ocazie.

SPUNE-TI PAREREA