UE introduce măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate pentru a reduce frauda de identitate.

Cărțile de identitate vor trebui produse în format uniform de card de credit (ID-1), vor include o zonă de citire optică și vor trebui să respecte standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizația Aviației Civile Internaționale). Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.


Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE, iar perioada de valabilitate va fi de la 5 la 10 ani.

După modificarea legislației, vor putea fi eliberate cărți de identitate și pentru minorii cu vârste sub 14 ani, la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali.

Context

Reprezentanții președinției române a Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărților de identitate ale cetățenilor UE și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor UE și membrilor familiilor acestora care nu sunt cetățeni ai UE. Acordul informal urmează acum să fie transmis reprezentanților permanenți la UE, spre confirmare în numele Consiliului.
Noile norme propuse vor îmbunătăți securitatea acestor documente prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informațiile conținute, cât și pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care le emit.
Securitatea pe întreg teritoriul UE nu poate fi realizată decât prin asigurarea securității în fiecare stat membru.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui ca pentru societatile comerciale si PUBLIC-ul civil ce nu poarta autoritatea de stat, sa nu fie vizibil decat CETATENIA, NUMELE, PRENUMELE , SERIA SI NR ACTULUI DE IDENTITATE . ATAT !
    Celelalte date, sa fie strict protejate sub „microcip „sau banda magnetica si exclusiv pentru autoritatile statului , cum ar fi , ADRESA DE DOMICILIU, DATA NASTERII, NUMELE PARINTILOR, CNP_UL SI ALTE DATE , ca este degeaba data legea protectiei datelor personale, ca toate societatile comerciale iti scaneaza actul , iti vinde si da datele tale in scop comercial „partenerilor „… care si aia au „parteneri si… parteneri … „si te mai pune sa mai si dai declaratie ca esti de acord , atlfel nu te servesc … si te trezesti acasa la tine cu tot felul de reclame, cu tot felul de smecheri in scop „comercial „( cica ) … sau hotii care-ti afla adresa ta… scrisa „pe toate gardurile ” de catre cei pe unde ai trecut inainte …
    Prin legea de evidenta persoanelor, datele sub microcip sa fie strict cofidentiale si societatile civile sa nu aiba dreptul de a le cere la intocmirea facturilor , chitantelor sau altor date comerciale , sau alt scop civil ce nu poarta autoritatea de stat .

SPUNE-TI PAREREA