Câțiva cetățeni din satul Cepari, comuna Dumitra, susțin că sunt terorizați de mirosul unui „staul de oi” amplasat într-o zonă cu mai multe case. Un cetățean revoltat pentru faptul că de la amplasament vine un miros insuportabil ne-a trimis mai multe filmulețe. De cealaltă parte, familia care deține oile spune că a făcut totul legal și că omul ar fi nemulțumit din alte cauze și încearcă să se răzbune. Femeia care deține oile spune că îl va da în judecată pe bărbatul care a făcut filmarea și spune că a jignit-o fără motiv.

„Și-au instalat o fermă de oi între casele oamenilor și avem un miros îngrozitor. Oamenii, efectiv, nu pot să-și deschidă geamurile, câinii latră toată noaptea și nu putem să ne odihnim. Sunt oameni care și-au părăsit casele. Am făcut sesizări la Garda de Mediu, la Sanepid, au venit, le-au pus în vedere, dar nu le-a făcut nimic, nu au fost amendați”, spune localnicul Moldovan, care a făcut filmarea.

Tot pe un câmp, în localitatea respectivă, acesta a filmat mai multe oi moarte și susține că zona arată ca un focar de infecție. În imagine se văd oi moarte, sfâșiate probabil de animale, lâna și sângele fiind împrăștiate pe câmp.

Bogdan, un bistrițean care locuiește în zonă, spune că situația este din luna octombrie a anului trecut, dar că același lucre se întâmplă în fiecare an, primăvara și toamna.

UPDATE: Femeia care deține oile ne-a contactat pentru a-și spune punctul de vedere referitor la situația dată. Aceasta spune că animalele nu le creează un disconfort vecinilor și că nemulțumirea cetățeanului care a făcut filmările vine de la faptul că se judecă pentru un teren cu ea. De altfel, spune femeia, de-a lungul timpului, au existat mai multe conflicte între familia ei și persoana care a făcut reclamațiile.

„Noi suntem în judecată cu domnul Moldovan, din 2014. El a spus acolo, în video, tot felul de minciuni, înjosindu-ne pe noi și pe toate instituțiile statului, pe Sanepid, pe Protecția Mediului. Eu am multe reclamații de la el făcute, la toate instituțiile statului, care s-au dovedit că nu sunt reale. El mă jignește în toate felurile. Într-adevăr mi-au murit niște animale, dar ei au mers cu câinii la deal și mi-au hăituit oile din staul, profitând că soțul meu a venit acasă. El le-a făcut poze atunci, pe moment, dar eu am strâns cadavrele și nu am lăsat nimic în urma mea. De câte ori a venit Sanepidul și Protecția Mediului, nu s-a dovedit nimic real din ceea ce a spus el.

Eu mi-am făcut casă la un capăt de sat, să îmi pot ține animalele, el și-a făcut în 2012, știind că eu am animale și acum nu mai poate suporta animalele. Din ce cauză? El nu are probleme cu animalele, le bagă la mijloc din răzbunare. Problema e că el a vândut un teren cu o casă, de la o verișoară și noi l-am cumpărat de la verișoara lui. Eu oricum îl dau în judecată pentru ce a zis. Noi suntem în judecată din 2014, ne-a intrat pe un teren… L-a așteptat pe soțul și i-a dat în cap, m-a bătut și pe mine, procesul pentru violență e din 2014. Fratele lui e ginerele lui, l-a bătut în curte. Eu am vrut să clarific lucrurile astea, pentru că m-a înjosit în sat, mi-a zis că avem mizerie, dar eu nu am nimic în neregulă. Am adus proiectant, animalele sunt la 100 de metri de casa lui. Eu am poze cum m-a bătut atunci”, a explicat Luminița Muti.

1 COMENTARIU

  1. Acelasi lucru il puteti verifica si pe strada Agronomului din Unirea, unde un singur contzaran, imputeste tot cartierul … cu dejectiile emanate ( in panza freatica si fantanile oamenilor din zona ) de la vitele si porcii tinuti .
    Autoritatile publice nu se sesizeaza in nici un fel ca grajdruile sunt construite fara autorizatie de constructie si fara sa respecte absolut nici un fel de reguli stabilite prin lege, ca nu are platforma pentru balegar si nici fose septice pentru pisalaul care este sistematic deversat in canalele pentru ape pluviale din zona… si pe nimeni nu intereseaza acest lucru, autoritatile de mediu, cele sanitar-veterinare si Politia Locala neavand ele nici o TREABA !
    Acelasi lucru… si este aici in municipiul Bistrita cu localitatile ALIPITE .
    Poate totusi merge cineva si face o inspectie, cum de i s-a aprobat contz. aranului sa aiba ferma subventionata de APIA, cu o stabulatie intre casele oamenilor …

SPUNE-TI PAREREA