Ceața reprezintă un factor perturbator pentru circulația autovehiculelor, din cauza vizibilității scăzute. Astfel, pentru a ajunge la destinație în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice și circulați cu o viteză adaptată permanent condițiilor de drum, care să vă permită oprirea în siguranță.
Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă.
Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Atunci când autovehiculul este imobilizat pe timp de ceață, din cauza unei defecțiuni,ori altă cauză, prezența acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziție și cele de avarie, cât și prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite folosirea părţii carosabile, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.
De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie.

SPUNE-TI PAREREA