Anul 2019 aduce o serie de proiecte importante pentru comunitatea din Sânmihaiu de Câmpie. Primăria condusă de primarul Ioan Mate are în derulare realizarea unor obiective de dezvoltare a infrastructurii comunei.

Unul dintre proiectele începute și care va finaliza în 2019 este noul sediu al Primăriei. Proiectul este în valoare de 230.000 de lei, bani guvernamentali prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Noul sediu al Primăriei va fi finalizat până în 30 martie.

„Un alt proiect este cel al canalizării la Sânmihaiu de Câmpie, proiect în valoare de 4 milioane de euro, ce cuprinde canalizarea și stația de epurare. Este un proiect la care se lucrează. De asemenea, avem un proiect semnat, aflat în derulare, în valoare de 1 milion de euro, care prevede modernizarea a 11 kilometri de drumuri agricole, pe proiecte europene. Din fonduri de la bugetul local, construim capelă în satul Zoreni și realizăm împrejmuirea școlii generale. De asemenea, din bani de la bugetul local, vom amenaja parcarea din fața Primăriei și împrejmuirea sediului Primăriei „, a declarat primarul Ioan Mate pentru ObservatorBN, referitor la proiectele care vor fi finalizate în anul 2019.

Proiecte viitoare – canalizare și asfaltarea drumurilor de interes local

„Suntem în curs de depunere, la Ministerul Dezvoltării, a unor proiecte pentru realizare canalizare Zoreni – Stupini și asfaltarea drumurilor de interes local, deci străzile din comune, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Avem, prin Compania Națională de Investiții, proiecte pentru construirea unui cămin cultural la Sălcuța (valoare de aproximativ 600.000 lei) și reabilitare cămin la Zoreni (250.000 lei)”, a mai spus primarul Ioan Mate.

Anul acesta, se va începe decolmatarea șanțurilor, pe o suprafață de 16 kilometri și s-a finanțat, prin GAL Progres Transilvan, de Ministerul Agriculturii, achiziționarea unui buldoexcavator, care va sosi în aproximativ două luni, în valoare de 180.000 de euro, utilaj care va fi folosit și pentru deszăpezirea străzilor din comună.

Anul 2018 – cu multe obiective finalizate

Anul 2018 a fost unul bun pentru administrația și pentru comunitatea comunei din zona de Câmpie. „Anul trecut, am dat în folosință o grădiniță nouă la Sânmihaiu de Câmpie (pe proiect finanțat PNDL) , am terminat căminul cultural din Stupini, realizat prin CNI, în valoare de 800.000 de lei, am realizat capela și Monumentul Eroilor din Stupini, am terminat un drum comunal – DC 18, de 6,8 kilometri, între Brăteni și Stupini și am început lucrările la proiectele pe care le-am enumerat mai sus: capela în Zoreni, sediul de Primărie și canalizare din Sânmihaiu de Câmpie, stația de epurare”, a mai spus primarul Ioan Mate.

De asemenea, din bani de la bugetul local s-a asfaltat DC 24, care face legătura dintre Zoreni și Jimbor (comuna Chiochiș), pe lungimea de 1 km.

Drumurile agricole asfaltate și canalizarea – principalele obiective

Primăria comunei Sânmihaiu de Câmpie are în plan să asfalteze drumurile agricole de pe raza comunei. „Dacă mi se aprobă cele două proiecte majore: extindere canalizare Zoreni și Stupini și asfaltările, aproape că am rezolvat modernizarea infrastructurii din comună. Până în prezent, avem 12 de kilometri de drumuri agricole asfaltate și urmează, în acest an, să mai asfaltăm circa 12,5 kilometri de drumuri agricole. Avem în lucru două proiecte, prin care vrem să mai prindem 25 de kilometri de drumuri agricole pe care să le asfaltăm. Eu mă zbat să realizez aceste proiecte, pentru că vin din mediul de afaceri, din agricultură și știu cât de important este să mergi cu tractorul pe drumuri asfaltate”, a conchis primarul Ioan Mate.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA