Școlile și grădinițele se închid vineri, 25 ianuarie, din cauza răspândirii gripei. Un Ordin de ministru consultat a fost semnat astăzi de către ministrul Educaţiei. Acesta prevede suspendarea integrală a cursurilor în sistemul de învăţământ preuniversitar. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei, după ce Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către Ministerul Educaţiei în acest sens. 

Copiii vor avea astfel 4 zile libere: joi, 24 ianuarie, liber de ziua Unirii Principatelor Române, vineri 25 liber și cele două zile de weekend.

1 COMENTARIU

  1. Ma da multa prostie exista in tzara asta, cat priveste organizarea „anului scolar „! Cu toate ca :

    1/. Costurile pentru energia electrica si termica din scoli, cade in spatele banilor publici administrati de primariile locale… care sunt ENORME … in sezonul de iarna , NU SE RENUNTZA LA ACEST SISTEM si se merge in continuare pe niste idei „de popa beat ” chipurile ca vara copiii nu pot invatza din cauza caldurii…
    2/. Sa mai punem la socoteala frigul, intemperiile si pericolele la care sunt expusi copiii in drumul lor inspre si de la scoala acasa … care la sate sunt destule zone unde copiii trebuie sa mearga pe jos, prin nametzi… ori prin locuri izolate bantuite de animale salbatice … distante lungi , timp in care copii jumatate din timpul de scoala … sunt pe drum …
    3/. Sa mai amintim si virusii specifici sezonului de iarna, de care copiii nu scapa …

    Stau si privsc UIMIT , cat cabo.tinism exista si cata rezistentza fata de aceasta ideie tam.pita … si DE CE NU SE POATE ORGANIZA ANUL SCOLAR CU INCEPERE LA 01 MARTIE … si finalizare la 01 DECEMBRIE al fiecarui an si s-ar economisi aceste sume enorme din banii publici, cheltuiti in mod „na.rod „… si cum stim NOI sa ne batem joc de copiii nostri pe care efectiv ii chinuim in sezonul de iartna !
    O anumita suma se va cheltui pentru intretinerea sistemelor de incalzire doar la cote de „sigurantza ” ( sa nu inghetze doar … la 5-6 grade… ) din scoli… si alta este asa cum stiti, cand scolile trebuie incalzite si la orele de curs, permanent trebuie aprinse becurile de iluminat . La fel si cu medicamentele care trebuie platite, tot din banii publici, pentru dispensarizarea copiilor bolnavi… care vara n-ar exista, sau ar fi la niste cote foarte scazute .

    POATE CA TOTUSI VOR CITI ONOR DOMNII NOSTRI POLITRUCI si ACESTE COMENTARII si observatii facute de parintii copiilor in primul rand, sau de catre cei carora le pasa de banul public … de ce nu si vor lua masurile care se impun ? !

SPUNE-TI PAREREA