Societatea din prezent pune accent pe calitati ce tin de dinamism si de adaptarea rapida. Din acest motiv, in mediul urban, trebuie sa avem un automobil care ne permite sa fim oriunde avem nevoie, intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, inainte de a conduce o masina, trebuie fie sa obtinem, fie sa ne schimbam permisul expirat.

Astfel, ne vedem pusi in situatia de a strange toate actele necesare, inclusiv o fisa medicala permis auto. De regula, in trecut, eram pusi in situatia de a strabate orasul de la un capat la altul doar pentru a astepta minute si ore interminabile la ghisee aglomerate. Cu toate acestea, astazi exista clinici autorizate, precum StandardMed, care pot elibera o fisa medicala pentru permisul auto in mai putin de o ora si jumatate!

 

Fisa medicala este un document necesar celor care vor sa obtina un permis auto sau sa isi schimbe permisul, din diverse motive. Totusi, multe persoane nu stiu ca acest document este indispensabil, de aceea sunt pusi in situatii dificile, cand constata ca le lipseste fisa medicala.

De aceea, pentru a clarifica acest subiect, va trebui sa raspundem la aceasta intrebare: Este fisa medicala pentru permisul auto obligatorie?

In primul rand, este bine de stiut faptul ca acest document este un certificat emis doar de catre o unitate medicala autorizata, in care este specificat daca persoana care a solicitat permisul este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru conducerea unui automobil.

In ce cazuri este fisa medicala pentru permisul auto obligatorie ?

Va trebui sa dispui de acest document ori de cate ori soliciti un permis auto cu o noua valabilitate.

In aceasta categorie intra atat dosarele depuse in vederea obtinerii pentru prima data a unui permis auto, cat si pentru inlocuirea unui permis de conducere expirat.

Exista insa cazuri in care nu este necesara o fisa medicala pentru obtinerea unui permis auto:

– In cazul in care permisul a fost pierdut;

– In cazul in care a fost furat;

– Daca permisul a fost deteriorat;

– Atunci cand titularul si-a schimbat numele.

 

Ce acte trebuie sa avem la noi pentru a obtine o fisa medicala permis auto?

Pentru obtinerea acestei fise, trebuie sa te prezinti la o clinica medicala autorizata, avand asupra ta urmatoarele acte:

– Buletin / Carte de identitate;

– Fisa de scolarizare – in cazul celor care urmeaza scoala de soferi;

– Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);

Daca porti ochelari de vedere este recomandat sa ii ai asupra ta atunci cand te prezinti la consult.

De asemenea, este bine sa stii ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

SPUNE-TI PAREREA