Un bistrițean a filmat azi-noapte un utilaj de deszăpezire, din zona Reteag, pe o distanță de câțiva kilometri. Acesta spune că utilajul nu arunca deloc material antideparant, deși ningea și se circula în condiții periculoase.

Instituția Prefectului a transmis câteva precizări cu privire la acest lucru:

“În urma articolului apărut, dl. Prefect Ovidiu Victor Frenț s-a autosesizat și a verificat situația expusă. Astfel, din verificările noastre, pe tronsonul de drum pe care a fost făcut materialul video s-a acționat cu utilaje și material antiderapant, pe tot parcursul nopții. 

De asemenea, conform procedurii, pe lângă acțiunile de curățare și de răspândire a materialului antiderapant, mai sunt și acțiuni de patrulare și verificare a sectoarelor, mașina din imaginile prezentate, îndeplinind acest rol.

Specificăm faptul că, atunci când ninsorile se întind pe o durată mai mare de timp, utilajele de deszăpezire își termină încărcătura de material antiderapant și se întorc la punctul de sprijin pentru reîncărcare. Acesta fiind motivul pentru care, pentru o perioadă de timp, unele utilaje nu mai împrăștie material antiderapant.

Vă mulțumim pentru sesizare și vă asigurăm că monitorizăm situația drumurilor din județ, pentru a preîntâmpina problemele cauzate de ninsorile abundente!”- Mihaela Ivan, purtător de cuvânt IPBN

SPUNE-TI PAREREA