Ministrul Muncii a dat explicații privind plata pensiilor care, în luna ianuarie, se va face cu întârziere, prin intermediul Poștei Române. Mai exact, pensionarii care primesc banii la Postă vor avea de așteptat mai mult decât în mod normal.

Marius Budăi, omul care a preluat șefia Ministerului, a afirmat că întârzierea este „justificată“ și că nu vor fi afectați pensionarii ce încasează banii în cont și îi folosesc prin retragere de pe cardul bancar.

Plata pensiilor prin Poşta Română se va face luna aceasta până în data de 17 ianuarie, fiind decalată cu două zile, a declarat vineri seara, la un post tv, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

„Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate”, a explicat Budăi.

SPUNE-TI PAREREA