bauturi_fine_beicevrei.ro

Piata de bauturi este intr-o continua crestere. Oamenii nu cumpara alcool, ci experiente. Cantitatea nu mai este pusa pe primul plan, ci calitatea. Multi dintre noi preferam sa ne orientam atentia catre bauturi fine si suntem dispusi sa investim cateva zeci de lei mai mult pentru a ne bucura la maxim de fiecare picatura in parte. Pana la urma, viata este prea scurta, asa ca trebuie sa profitam din plin de tot ceea ce avem la dispozitie. Iata cateva dintre cele mai populare bauturi fine si care sunt ingredientele care fac intreaga magie.

Whisk(e)y

bauturi alcoolice Beicevrei

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Ingredientele care stau la baza acestei bauturi fine sunt, in general, boabe de cereale, inclusiv orz, porumb, secara si grau. Gustul sau de neconfundat este obtinut dupa ce este fermentat in lemn de stejar alb. Procesul de imbatranire al whisky-ului se opreste odata ce este imbuteliat din butoaie. Pana la 40% din alcool este prezent intr-un whisky de calitate.

 Vodka

In mod traditional, vodka este obtinuta din cartofi si cereale boabe fermentate. Exista si branduri care o produc din alte ingrediente, precum fructe sau zahar. Este, fara nicio indoiala, una dintre cele mai consumate si indragite bauturi fine din intreaga lume si se poate consuma in nenumarate moduri. Exista persoane care o savureaza „on the rocks”, adica sec si cu doar cateva cuburi de gheata, insa este cunoscuta si ca ingredient cheie in cocktailuri precum Martini, Bloody Mary sau Cosmopolitan.

 Brandy

Brandy este o bautura alcoolica ce poate fi obtinuta din orice fruct, insa pentru a se obtine o aciditate mai mare se prefera folosirea strugurilor timpurii. Fiind inclusa in categoria de bauturi fine ce se consuma dupa masa, aceasta contine un volum de alcool de 35-60%. Intocmai ca in cazul whisky-ului, brandy este maturat in butoaie de lemn de stejar.

Vermouth

Infuzat cu radacini, scoarte, flori, seminte, ierburi, mirodenii si fortificat prin adaugarea de brandy, vermouth-ul este, de fapt, un vin aromat. In linii mari, exista doua tipuri de vermouth: dulce si sec. Este ingredientul de baza pentru Vodka Martini, motiv pentru care foarte multe persoane il au constant in barul personal.

Cognac

Tehnic vorbind, cognacul este un tip de brandy. Acesta este obtinut din vin distilat, maturat ulterior in butoaie de lemn. Diferenta principala intre cele doua tipuri de bauturi fine este ca titulatura de cognac poate fi primita doar daca se indeplinesc anumite cerinte. Cognacul trebuie sa fie produs in vestul Frantei, la cateva sute de kilometri in sud-estul Parisului, in nordul Bordeaux.

Cognacul este fabricat din struguri Ugni Blanc si trebuie sa fie distilat de doua ori in vase de cupru. Nu in ultimul rand, trebuie sa fie maturat cel putin doi ani in butoaie de stejar francez din cartierele franceze Limousin si Tronçais.

 

 

 

 

 

 

 

Rom

Romul este una dintre cele mai indragite bauturi fine, fiind obtinut prin utilizarea directa a produselor secundare de trestie de zahar sau suc de trestie de zahar si apoi distilat. Lichidul este apoi imbatranit in butoaie.

Gin

Numele acestei bauturi fine provine de la boabele de ienupar. Acesta este obtinut din mai multe ingrediente, precum ienupar, coriandru, coji de citrice, scortisoara, migdale sau lemn dulce, cu alcool neutru din cereale. Toate aromele din gin sunt naturale.

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA