Sala de sport de la Liceul „Grigore Moisil” din Bistrița a fost plină de copii și părinți, la evenimentul organizat de CS Kyokushin Someș Bistrița, clubul de karate înființat și patronat de Marius Pop.

Micuții au făcut o demonstrație de forță, în cadrul unui show de sfârșit de an, la care au participat și părinții lor, dar și președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, invitat special de Marius Pop.

Radu Moldovan a urmărit demonstrațiile micuților și apoi i-a felicitat pentru activitatea pe care o fac.

„E o bucurie pentru mine. Chiar astăzi, la nivelul Consiliului Județean, a avut loc premierea sportivilor de performanță, care își desfășoară activitatea în sporturi olimpice. Din păcate pentru noi, statul român nu mai are o strategie foarte clară de a oferi copiilor condiții de a face sport. Ceea ce face Marius Pop, ceea ce faceți, de fapt dvs, care vă aduceți copiii la sală, e un lucru extraordinar, care trebuie felicitat și urmat de toată lumea. Suntem în epoca smart-phone-urilor, a tabletelor, a zeci de programe de desene animate și, din păcate, foarte mulți copii își pierd foarte mult timp cu aceste gadget-uri, în fața televizorului. Și atunci, să îi vezi pe acești copilași cât de bine se sincronizează, cât de pasionați și pătrunși sunt de ceea ce fac, e un lucru extraordinar”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

„În această sală au fost mulți copilași, puțini au renunțat. La karate, se face selecția naturală, renunță singuri când văd că nu știu sau nu pot. Știți că ce promit asta se întâmplă. Acești copii, pe viitor, o să facă istorie. Eu am început să fac karate de la 4 ani, la 6 ani am avut primul Campionat Național, de la 7 ani am început să iau medalii. Sunt foarte mândru că mă aflu în această sală”, a spus antrenorul Marius Pop, care l-a invitat la festivitate și pe directorul adjunct al Liceului Grigore Moisil, Mihai Sporiș – Moldovan, care i-a fost și profesor.

Emil Radu Moldovan i-a acordat lui Marius Pop o diplomă de merit din partea Consiliului Județean. Diplome de merit au mai primit sportivii David Tudose și Alex Zăgrean, pentru performanțe deosebite în Campionatele Naționale de Kyokushin. Apoi, toți copiii au primit câte o medalie din partea președintelui Consiliului Județean.

 

SPUNE-TI PAREREA