Directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că s-au făcut progrese importante în ceea ce privește managementul instituției.

„După ce am preluat conducerea, am început să văd altfel lucrurile, să le iau să le analizez pe sectoare. Lucrurile nu erau foarte roz. Pe partea personalului medicale, 24 la sută dintre medicii spitalului, erau medici pensionari. Doar în ultimele două luni, am angajat cel puțin 15 medici, în următoarele două luni cred că vor veni cel puțin încă 10”, a spus Lazany.

„Într-un spital, nu poți să intri și să dai cu parul, lucrurile trebuie făcute treptat, ca să nu influențezi activitatea. Am preluat un contract cu Casa de Asigurări, care și el era destul de slab, din punct de vedere al indicatorilor, am verificat formele de decontare către Casa de Asigurări. Dacă vă vine să credeți, erau secții care aveau activitatea numai în procent de 30 la sută decontată. Erau servicii medicale prestate care, din anumite motive, erau nedecontate, efectiv se făcea lucru de pomană (…) Chiar dacă suntem un spital de stat, noi funcționăm pe bani”, a explicat Lazany.

”Am renegociat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și am reușit să aducem venituri suplimentare. De exemplu, pe partea de spitalizare continuă vorbim de sume de peste un milion pe lună în plus, asta înseamnă peste 33 la sută față de contractul anterior. Banii respectivi i-am împărțit: o parte către deficitul de personal, o parte către creșterea calității actului medical”, a mai spus Gabriel Lazany.

Gabriel Lazany a preluat conducerea Spitalului Județean de la fostul director, Mircea Gelu Buta, care a ieșit la pensie, în octombrie 2017.

 

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA