Un caz medical apărut în presa locală a creat un adevărat scandal în mediul online. Două fetițe au fost mușcate de câine și au ajuns la spital. Părinții spun că doctorii nu au vrut să le interneze și că dr. Livia Geambașu nu a avut un comportament corespunzător cu ele.

Astăzi, directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a organizat o conferință de presă, alături de directorul medical Gabriela Deák, de dr. Ana Maria Piticaș – șef secție Boli Infecțioase și medicul chirurg Radu Elisei.

„Din păcate, aspectele prezentate în articol nu se confirmă. În urma discuțiilor cu medicii, cele relatate în presă sunt un pic neadevărate. Sunt unul dintre cei mai mari susținători ai pacienților în sistemul medical. Eu mă consider un om foarte corect. Aș vrea ca fiecare să își poată expune punctul de vedere despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. nu avem o sesizare din parte pacienților, în acest caz, ne-am autosesizat”, a spus Gabriel Lazany.

Medicul Elisei a explicat că s-au prezentat două fetiție, care prezentau mușcături de câine, dar care nu necesitau internare.

„Am fost întrebat dacă necesită internare și am spus că din punct de vedere chirurgical necesită doar pansament zilnic. Am recomandat consult de boli infecțioase, pentru tratament și consultație. Ulterior, am fost întrebat dacă vor fi internate acolo. Am spus că nu pot să spun acest lucru… dacă se va considera că este nevoie de internare pentru tratamentul care se recomandă de medicul de boli infecțioase se vor interna, dacă nu, nu… dar din eu din punct vedere chirurgical recomand doar reevaluare și scoaterea firelor la 10-12 zile. Fetițele erau foarte bine, motiv pentru care au fost duse cu ambulanța la Infecțioase. Doamna doctor Geambașu m-a sunat și mi-a spus că familia a solicitat internarea la recomandarea mea. Eu i-am spus doamnei doctor că nu am recomandat internare, ci tratament, dar dacă dânsa consideră că e nevoie de internare să le interneze”, a declarat dr. chirurg Radu Elisei.

Șeful secției Infecțioase, Ana Maria Piticaș, a confirmat faptul că fetițele nu necesitau internare.

Reprezentanții conducerii Spitalului Județean spun că nu s-a greșit, din punct de vedere medical, în acest caz. Din contră, doctorii s-au arătat surprinși că părinții fetițelor și-au exprimat nemulțumirea în presă pentru că, spun ei, nu păreau nemulțumiți în relația cu personalul medical.

Directorul Gabriel Lazany spune că dr. Livia Geambașu are contract pe perioadă determinată cu Spitalul Județean, care îi expiră în aprilie 2019. Conducerea nu îi va prelungi contractul, pentru că alți doi medici de la Infecțioase s-au întors din concediu maternal.

SPUNE-TI PAREREA