Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a transmis, în urmă cu câteva minute, că, la această oră, în județul nostru, se circulă în condiții de iarnă – normale. Azi noapte și în continuare, utilajele de deszăpezire intervin pentru curățirea drumurilor și combaterea poleiului cu material antiderapant. 

Conducătorii auto sunt atenționați că în unele zone carosabilul este umed și vă recomandăm să circulați cu grijă, adaptând viteza la condițiile de drum.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor din județ!

Sură foto webcam- Pasul Tihuța – https://www.webcamromania.ro/webcam-munte/webcam-pasul-tihuta/

Avertizarea de cod galben de ninsori este în vigoare până în 16 decembrie a.c., ora 18:00, la nivelul județului nostru.

CJSU face următoarele recomandări tuturor participanților la trafic:  

în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

  • curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
  • acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.

Totodată, vă recomandăm să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Cetățenii care au probleme în trafic, datorate stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă), pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

– pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;

– pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. POP GABRIEL Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;

– pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404.

– Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005 și în situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor din județ.

SPUNE-TI PAREREA