România a fost surclasată aseară de Rusia, în semifinala Europenelor de handbal. Era clar că fără Neagu nu aveam nicio șansă, deși fetele s-au ținut de rusoaice o repriză.

Deși mulți spun că naționala e slabă, că n-a avut ambiție, că Ambros e degeaba, că n-am meritat să ajungem în semifinale, criticile nu sunt tocmai întemeiate.

Naționala de handbal, ca și Simona Halep, sunt excepții ale domeniilor la care românii excelează și se află între primele țări din lume.

La Euro, suntem între primele 4, cu Rusia, Olanda și Franța. Pe lângă țările astea trei, România, ca putere și ce vreți voi, e copilul desculț din spatele clasei, care rămâne și corigent la aproape toate materiile. Deci de ce ne-am aștepta ca naționala de handbal, formată din jucătoare care oricum sunt mult peste ce înseamnă sportul din România, să fie cea mai bună din Europa?

Realist vorbind, e o performanță că România a ajuns acolo și, ca valoare, nu avea cum să depășească Franța sau Rusia, mai ales după ce am văzut a doua semifinală, în care franțuzoaicele le-au scos olandezelor handbalul din cap (Olanda ne-a bătut la scor, cu Neagu în echipă).

Eu zic că merită felicitări, că e super tare că bistrițeanul Horatiu Pasca e secundul naționalei și că Gloria a avut 4 jucătoare la acest european.

SPUNE-TI PAREREA