Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit în comuna Șanț cu gândul la cei care au înfăptuit România Mare, dar și la frații din Republica Moldova care nu se pot bucra de această sărbătoare împreună cu noi.

Chiar dacă temperaturile au ajuns în această zonă la -17 grade Celsius, oamenii au ieșit în centrul comunei, împodobit de sărbătoare, iar copiii au cântat cântece patriotice la Monumentul Eroilor.

Șănțenii nu i-au uitat pe consătenii lor care, în 1918, au participat la Marea Unire: Octavian Domide, Enea Grapini, Grigore Sas și Zamfira Grapini.

„Sărbătorim cu toții de ani de istorie. Ne-am dorit să fim prezenți în fața Monumentului unde sunt scrise numele celor care s-au jertfit pentru neamul românesc, pentru întregirea țării și pentru binele nostru. Avem cu toții în suflet gândul Unirii din anul 1918, atunci când comuna Șanț a fost reprezentată de oameni care au crezut în unitatea României Mari, au crezut în înfăptuirea voinței poporului – Unirea de la Alba Iulia. Datoria fiecăruia față de semenii noștri. față de țara noastră este să dăm dovadă că suntem creștini, să dăm dovadă de înțelepciune, și toate acestea să se reflecte în fapte, nu numai în vorbe. Cu toții suntem conștienți de însemnătatea zilei de astăzi de aceea putem spune din toată inima: la mulți ani, Românai!“, a rostit primarul comunei, Ioan Szabo, cu această ocazie.

De asemenea, șănțenii au primit un mesaj din partea primarului Anatolie Buzut, din Limbenii Noi, comună din Republica Moldova, înfrățită cu comuna Șanț.

„Felicitări pentru Marea Sărbătoare. E greu să sărbătorim divizați, dar Dumnezeu e mare și va veni timpul când ne vom uni. Trăiască România Mare“, a transmis Anatolie Buzut.

La final, șănțenii au primit un în dar câte o ciocolată din partea Primăriei și Consiliului Local Șanț.

SPUNE-TI PAREREA