Ziua de joi, 29 noiembrie, este ultima zi de curs a acestei săptămâni, având în vedere că vineri, 30 noiembrie, este zi liberă. Școlile au profitat de această zi pentru a marca în avans Ziua Națională a României, sărbătoare care aniversează, anul acesta, 100 de ani de la formarea României Mari.

Elevii de la mai multe școli din Bistrița-Năsăud au predat diverse proiecte care au tangență cu Centenarul, au îmbrăcat costume populare și, unii dintre ei, au ieșit la parade, demonstrații și diverse acțiuni impresionante, prin care au format drapelul sau harta României, dar și numărul 100.

Elevii de Școala Gimnazială „Grigore Silași“ din Beclean au participat la o paradă cu 100 de elei, care au purtat costume populare. Aceștia și-au făcut fotografii pe stradă, la Primăria Beclean și la biserică.

Aceeași școală a organizat și o altă demosntrație patriotism a elevilor: îmbrăcați în roșu, galben și albastru, aceștia au format drapeul României și numărul 100 în curtea școlii.

Numărul 100 a fost format în curtea școlii și de către elevii de la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean.

 

La Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița atât elevii cât și cadrele didactice au purtat costume populare, au arborat stegulețe și drapelul României. Această zi a fost dedicată ședințelor foto în toate clasele, de la cie mici, la cei mari, și fotografiile au fost făcute publice pe pagina de facebok a școlii.

Tot în Bistrița, la Liceul cu Program Sportiv, elevii au format harta României în curtea școlii.


Ziua a fost una de entuziasm și pentru părinți care,de la primele ore ale dimineții, și-au postat fotografii cu copiii în costume populare.

SPUNE-TI PAREREA