Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

„Ziua Informării Preventive” este o ocazie pentru ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud şi subunităţile acestuia să îşi deschidă porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Astfel, între orele 09:00 – 15:00, vizitatorii vor putea vedea tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.
Totodată, programul Zilei Informării Preventive va mai cuprinde:
– Lecții deschise la următoarele unități școlare din județul Bistrița-Năsăud: Școala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei, Școala Gimnazială Nușeni, Școala Gimnazială Arșița și Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean;
– Exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare de prim ajutor;

– Organizarea unor Puncte de Informare Preventivă în cadrul școlilor;
– Distribuire de pliante privind reacția elevilor pe timpul apariției unei situații de urgență.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale”, „ Siguranţa NU e un joc de noroc!”, „Mai bine previi decât să nu fii ”, ”Nu tremur la cutremur”.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

 

SPUNE-TI PAREREA