Peste 70 de evenimente culturale au fost organizate în județul Bistrița-Năsăud, până acum, în anul 2018. Autoritățile județene pregătesc manifestări de amploare pentru Ziua Națională a României.

Mihaela Ivan, directorul cancelariei prefectului, a spus, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că au fost 53 de evenimente, din ianuarie, până la lansarea agendei culturale a județului și 74 de evenimente din ianuarie până azi, evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri în Bistrița-Năsăud.

„Dacă discuțiile de până acum au fost despre cum creștem România, eu vă voi spune cum sărbătorim România în an centenar, în județul Bistrița-Năsăud. Încă de anul trecut au fost pregătite evenimente pentru celebrarea acestui an în care se împlinesc 100 de ani de la realizarea celui mai important deziderat al poporului român, Marea Unire, iar în 25 ianuariea avut loc prima întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor care au colaborat la realizarea unui program comun”, a spus Mihaela Ivan în cadrul ședinței.

„Apoi, în 27 iunie, a fost lansată în cadrul Colegiului Prefectural ”Agenda Culturală a județului Bistrița-Năsăud”, o ediție specială, care adună laolaltă cele mai importante manifestații din județ, dedicate centenarului Marii Uniri. Așadar, au fost 53 de evenimente, din ianuarie, până la lansarea agendei culturale a județului și 74 de evenimente din ianuarie până în azi, 31 octombrie a.c.. Un mănunchi de festivități cu conținut educativ, cultural și științific, care au în centru lor tradiția și frumosul neamului nostru”, a spus directorul cancelariei prefectului, Mihaela Ivan.

În final, aceasta a vorbit despre pregătirea manifestărilor de 1 decembrie.

„Urmează cel mai important eveniment al anului, Ziua Națională a României, în an centenar. Domnul prefect Ovidiu Victor Frenț a transmis deja Brigăzii 81 Mecanizată „Gen. Grigore Bălan” o adresă prin care roagă să dispună organizarea unei ceremonii militar-religioase cu defilări de trupe, tehnică militară și o ceremonie de retragere cu torțe, cu participarea celorlalte structuri din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.  De asemenea, mâine vom avea o ședință alături de Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și toți reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea Zilei Naționale pentru a definitiva programul și a stabili ultimele detalii, deoarece este o zi plină de însemnătate, pe care trebuie să o Sărbătorim Împreună așa cum se cuvine”- director al cancelariei prefectului, Mihaela Ivan.

SPUNE-TI PAREREA