O delegație din comuna Rodna, în frunte cu primarul Valentin Grapini, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova, în comuna Hîjdieni, raionul Glodeni.

Rodnenii le-au întors vizita moldovenilor, care au fost vizitat comuna din Bistrița-Năsăud de Zilele Rodnei. Cele două comune sunt înfrățite din această vară.

În Moldova, a fost sărbătoare la sosirea delegației românești, în Anul Centenarului. Primăria Hîjdieni a organizat mai multe evenimente culturale, da și întreceri sportive specifice.

Delegația Rodnenilor, din care au făcut parte primarul Valentin Grapini, consilieri locali și oameni de afaceri din județ a rămas impresionată de lecția pe ospitalitate oferită de moldoveni.

„Chiar dacă sunt mai slab dezvoltați decât noi la infrastructură, păstrează foarte bine tot ce au. Am fost foarte impresionat de ordinea și de curățenia din școală și din grădiniță, dar și de modul în care păstrează tradițiile. Am simțit căldura și apropierea dintre oamenii, mi-a plăcut modul în care văd ei viața”, a spus primarul Valentin Grapini.

 

SPUNE-TI PAREREA