Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut acuzații dure la adresa USR, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Bistrița.

Replica lui Tăriceanu vine după ce, cu o zi înainte, Cristian Ghinea (USR) declara că ALDE România ar putea fi exclusă din grupul european ALDE

„USR-ul nu au o problemă ideologică, ei nu merg la ALDE să adere pentru că sunt liberali, deoarece ei nu sunt liberali, ei sunt un partid de formă neomarxistă, care desconsideră profund democrația, principiile democratice și regulile democratice. Acțiunea politică, pentru ei, se duce pe stradă, în piețe, pe holurile Parlamentului… ne tăvălim, facem circ. Modelul acesta spre anarhie este tipic acestor partide de factură neomarxistă”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

„În luna aprilie a acestui an a venit o delegație a ALDE în România cu care ne-am întâlnit și am avut lungi discuții. Această delegație a avut o întâlnire și cu USR, care își dorea să adere la ALDE. Raportul ALDE la reîntorcerea acestora la Bruxelles a fost ca în urma discuțiilor pe care le-au avut în România, ALDE România rămâne membru, iar USR-ul nu intră. USR-ul, văzând că are porțile închise la ALDE Europa, a început să bată la alte porți”, a conchis liderul ALDE.

SPUNE-TI PAREREA