Încep lucrările de extindere și modernizare a Secției de Terapie Intensivă. Contractul a fost semnat astăzi, la Consiliul Județean.

Printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean și Ministerul Sănătății, în valoare de 3 milioane de euro, suprafața secției va creste de la 284 de mp la 710 mp.

De asemenea, cele 20 de paturi cu care va fi dotată secția vor fi dotate cu tehnică medicală menită să mențină funcțiile vitale ale pacienților care ajung aici.

„O altă premieră este faptul că toate suprafețele cu care vor intra în contact pacienții și aparținătorii vor fi făcute din materiale bactericide, care se autodezinfectează! Comparativ cu materialele clasice, numărul de bacterii și microorganisme de pe suprafețe va fi de 100.000 de ori mai mic. Sănătatea este o prioritate pentru mine și pentru colegii mei din Consiliul Județean și mă bucur că avem parteneri serioși în echipa managerială a Spitalului Județean și în managerul Gabriel Lazany”, spune președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA