Biserica Evanghelică din Bistriţa, cel mai vizitat obiectiv din oraş, fiind şi singura biserică cu lift din România, va fi închisă timp de doi ani, pentru reabilitare şi restaurare după ce Primăria a accesat 2,8 milioane de euro pentru acest obiectiv.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Bistriţa, Biserica Evanghelică, situată în Piaţa Centrală a oraşului, singura din România dotată cu lift de acces în turnul medieval înalt de 75 de metri, nu va mai primi turişti în următorii doi ani, amplasamentul fiind predat constructorului, care începe lucrările de reabilitare a clădirii şi restaurare a mobilierului şi picturilor.

Primăria Bistriţa a obţinut o finanţare de 2,8 milioane de euro pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice, care este vizitată anual de peste 15.000 de turişti.

„Este vorba de un proiect de introducere în circuitul turistic a acestui obiectiv – simbol pentru Bistriţa – Biserica Evanghelică. A fost predat amplasamentul către constructor care urmează zilele aceastea să înceapă amenajarea de şantier şi derularea lucrărilor. Lucrările presupun ca accesul turiştilor să fie restricţionat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti.

Biserica Evanghelică, monument istoric din secolul al XIII-lea, a fost afectată de un incendiu puternic care a mistuit, în 2008, turnul bisericii şi s-a extins la acoperişul lăcaşului de cult.

Cu banii europeni, vor fi realizate lucrări de consolidare, lucrări de restaurare a componentelor artistice, picturi, vitralii, mobilierul bisericesc şi lucrări de restaurare a orgii.

SPUNE-TI PAREREA