Din 2019, încep lucrările la barajul lacului Colibița. Este vorba de un proiect de 27,8 milioane de euro, pentru reabilitatea și modernizarea lacului. Proiectul se numește ”Mărirea gradului de siguranță a acumulării Colibița și amenajarea râului Bistrița, aval de acumulare, județul Bistrița-Năsăud, în valoare de 22.766.000 euro, fără TVA”. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. 235.762.059 de euro sunt alocați pentru ”Promovarea adaptării la schimbările climatice”.

„Ne dorim ca la acumularea Colibița să începem golirea barajului, iar în primăvară să începem lucrările la acest baraj. Nu este vorba numai de baraj, ci tot ce înseamnă râul Bistrița, din aval de baraj și până unde se varsă în Șieu. Tot cursul râului Bistrița va fi amenajat, astfel încât acest râu să fie unul care să nu prezinte un pericol. În momentul în care proiectantul va avea soluțiile cât de cât creionate voi face o întâlnire între autoritățile publice județene și locale, proiectant, reprezentanții noștri de la ABA Someș-Tisa, în care vom discuta dacă soluțiile sunt în concordanță cu nevoile populației din zonă. Vrem să facem un proiect care să folosească cu adevărat comunităților din acea zonă”, a declarat Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor.

1 COMENTARIU

  1. Eu propun sa facem o groapa comuna de gunoi in locul lacului, ar fi ceva extraordinar pentru judet si pentru toata lumea. Am fi mai fericiti pentru cei din jurul lacului. M-as bucura enorm pentru ca ar avea si ei ce sa admire, sa simta. Asta doresc tuturor celor care au pensiuni pe malul lacului si autoritatilor. Cu stima, locuitor al judetului Bistrita-Nasaud.

SPUNE-TI PAREREA