„Nu pot să nu observ că reprezentanți ai foarte multor partide, inclusiv partide parlamentare, susțin acest Referendum, dar ne atacă pe noi că îl susținem. E un nonsens. Am văzut și un coleg, deputat de opoziție, care ne spune cât de important e să îți respecți rădăcinile tradiționale, dar în același timp ne acuză pe noi de populism.

Am văzut că numărul doi din PNL vorbește public, pe Facebook, în susținerea Referendumului pentru familie. Pun o întrebare publică vizavi de președintele PNL din Bistrița-Năsăud… îi solicit o poziționare publică vizavi de acest subiect, să spună dacă PNL, în județul Bistrița-Năsăud, susține acest Referendum pentru familie, pentru că, în Parlamentul României, au făcut absolut tot ce au putut face ca să-l blocheze, începând cu contestație la Curtea Constituțională, cu reexaminarea președintelui, cu votul de abținere în Senat. Este foarte bine, pentru toată lumea, să știm care este poziția Partidului Național Liberal”, a declarat deputatul PSD, Daniel Suciu.

„Vă aduc aminte că acest demers de modificare a Constituției nu a fost al niciunui partid politic. În 2015, s-a început demersul de strângere de semnături de Coaliția pentru Familie. În 2016, când premier era Dacian Cioloș, acest demers și semnăturile au fost depuse în Parlamentul României, iar în 2018 s-a reușit, ca o doleanță legitimă a 3 milioane de români, să ajungă în fața urnelor.

Noi, cei din PSD, îi vom îndemna pe absolut toți membrii și simpatizanții noștri să se prezinte la acest Referendum, viziunea și poziția noastră este clară și se știe de multă vreme. Noi susținem modificarea Constituției. În rest, fiecare este liber să voteze cum vrea”, spune deputatul Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA