„A fost, de departe, cea mai grea și mai tensionată dintre toate cele 11 pe care personal le-am parcurs, dar și cea mai benefică pentru români și România, prin legile care au fost finalizate: Fondul suveran de dezvoltare și investiții, Codul administrativ, Pachetul de legi ale justitiei și, „cireașa de pe tort”- Legea offshore”, a spus deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, la finalul sesiunii parlamentare.

Spre deosebire de forma care a trecut la Senat, sub o presiune uriașă a lobby-ului străin, forma finală a Legii offshore, votată de noi deputații, ne-a făcut să ne redobîndim demnitatea națională, fiind în beneficiul românilor și a Romaniei!

„Principalele avantaje:
1) România devine independentă energetic, atât pentru consum cât și pentru Economie: 50% din gazele din Marea Neagră se vor tranzacționa pe piața națională
2) Statul român va încasa venituri de peste 20 de miliarde $, bani ce vor merge la fondul special pentru parteneriatul public privat, urmând să finanțeze mari proiecte de infrastructură, în special autostrăzi”, spune Doina Pană.

„Ce-a făcut Opoziția? S-a opus și acestei legi, argumentele lor fiind în favoarea companiilor străine!!! Aici puteau demonstra dacă sunt cu adevărat patrioți, nu în sloganurile lor mincinoase. Au ales să nu fie!”, concluzionează deputatul PSD.

Doina Pană i-a răspuns și deputatul PMP, Ionuț Simionca, acesta din urmă afirmând că PSD a votat o lege antiromânească și a făcut blat cu UDMR.

„Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României”, a spus Simionca.

„Pentru o corectă informare a cetățenilor, cu tot respectul pe care vi-l port, vă atenționez că faceți afirmații false! PSD n-a făcut blat cu NIMENI! Articolul de lege la care vă referiți există de mult timp în legislația din România, doar a fost preluat în Codul administrativ. Nu vă bănuiesc de rea credință, legislația este stufoasă și dvs ați lipsit mult din țară, vă reproșez doar că, înainte de a face afirmații care sunt nu doar calomnioase ci si inflamează gratuit opinia publică, trebuia să verificați!”, i-a răspuns Doina Pană.

SPUNE-TI PAREREA