Începând de astăzi, cititorii care vor să consulte titluri ale celor mai valoroase volume ale Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, o vor putea face printr-un simplu ”click” la secțiunea ”Biblioteca digitală” a site-ului www.bjbn.ro.

Biblioteca digitală a fost inaugurată astăzi de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan și de directorul Ioan Pintea.

Până în prezent, sunt introduse deja 80 de titluri care cuprind cărți, publicații și manuscrise ale colecției de carte veche a Bibliotecii Județene. Se lucrează în continuare la introducerea mai multor titluri, prin intermediul unui scanner ultra-performant, similar cu cel al Bibliotecilor de renume din Marea Britanie sau Germania.

„Felicitări Domnului Director Ioan Pintea pentru efervescența cu care aduce viață în Casa Cărții și lumină într-o lume care are mare nevoie de carte! Le spun un bun venit și celor 12 bibliotecari din Basarabia, Raionul Glodeni, care vor împrumuta din metodele de bune practici ale colegilor mei de la Biblioteca Județeană”, spune președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

 

SPUNE-TI PAREREA