Narcis Neaga, Directorul General CNAIR, a vorbit, în cadrul unei vizite în Bistriţa-Năsăud, despre construcţia centurii Bistriţei.

„Este un proiect care a început în 2010, dar care din diferite motive a fost tergiversat. Din punctul de vedere al instanţei lucrurile sunt cam lămurite. Este un proiect care este cuprins în Master Plan. Deja am dat dispoziţie azi dimineaţă în companie să fie solicitat avizul de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Bistriţa şi în câteva zile vom primi un răspuns, să vedem exact care este stadiul acestui aviz. Din câte am înţeles din discuţiile cu domnul primar, în Bistriţa nu ar fi probleme, aşteptăm documentul scris”, a declarat șeful CNAIR.

Neaga a mai spus că există o solicitare în vederea obţinerii de fonduri europene pentru acest proiect de investiţii. „Deja solicitarea către Ministerul Fondurilor este scrisă, pentru a obţine fondurile, pentru că el este prins în programul de finanţare 2021-2030. Încercăm să atragem acest exerciţiu de finanţare, ca să începem lucrările de anteproiectare şi de execuţie în acest ciclu de finanţare. Avem un studiu de fezabilitate care va fi respectat, singura nedumerire acest acel acord de mediu, să vedem ce impune. Am aflat că din punct de vedere al instanţelor, lucrurile sunt foarte clare, altfel nu ne puteam apuca”, a spus șeful CNAIR.

SPUNE-TI PAREREA