Astăzi, 5 iunie, este prima înfățișare la Judecătoria Beclean în cazul taximetristului Claudiu Zegrean, ucis într-un accident rutier provocat de Gabriel Rus, un tânăr din Târlișua care conducea sub influența alcoolului.

În toamna anului 2017, Gabriel Rus se întorcea de la o nuntă la care a consumat alcool, a lovit un taxi cu mașina pe care o conducea, un VW Touareg.
În urma impactului, ambele mașini s-au făcut praf iar șoferul taxiului, Claudiu Zegrean, a decedat. Gabriel Rus a fost, inițial, arestat preventiv pentru 30 de zile iar apoi judecătorii au dispus, ca măsuraă preventivă, arestul la domiciliu.

La scurt timp după accident, sora lui Claudiu Zegrean îi transmite un mesaj dur lui Gabi Rus.

„Scriu aceste cuvinte in speranta ca o sa ajunga pana la Rus Gabriel.

Cum poti tu „omule”(trebuie sa-ti spun asa, dar caracterul tau si faptele nu te-ar incadra deloc in randul oamenilor) cum poti sa fi atat de lipsit de toate cele pe care un om normal le are inauntru lui? Imi pun intrebarea prosteasca, oare parintii tai au gresit undeva, sau nu au avut nici ei saracii cu cine? Dar nici macar acum in al 12-lea ceas nu au reusit macar sa iti explice cum sta treaba cu bunul simt si respectul? Cum sa fii atat de lipsit de rusine…sa nu ai nici un regret,sa poti sa te distrezi si sa traiesti fara nici o remuscare? Nu sunt lipsita de intelegere, orice om greseste si are de invatat din greseli, dar daca tie nici macar nu iti pare rau cum as putea eu vreodata ierta si intelege? Nici inca 10 vieti de ai traii nu ai putea ajunge macar la degetul mic al copilului, al omului pe care din increderea ta in tine,aroganta si prostia ta l-ai omorat…si din acel moment si pe noi familia lui. Daca simteam un gram de regret din partea ta, poate scapai de blestemele mele…dar aroganta asta a ta nu ma lasa…imi cer iertare de la Dumnezeu ca nu pot sa iert celor ce mi-au gresit..si te blestem..te blestem din toata inima mea,sa simti aceeasi durere cum a simtit-o fratele meu,sa simta si parintii tai durerea pe care o simt parintii mei,si cum nu ai surori care macar sa planga langa mormantul tau atunci cand blestemele mele o sa te ajunga, iti doresc din suflet sa ramai singur pe lume ca un caine pana in ziua in care o sa te inghita iadul”, a scris Maria Natalia Zegrean pe pagina sa de facebook.

Conform stiridinbeclean.ro, la procesul de astăzi va fi prezentă familia lui Claudiu în calitate de parte vătămată, cele trei persoane rănite în accidentul grav tot în calitate de parte vătămată, dar și reprezentanți ai Spitalului din Beclean, al celui de Urgență din Bistrița, reprezentanții asiguratorilor City Insurance și Aurovista ca parte civilă.

Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, Gabriel Rus riscă să ajungă la închisoare.

În ultima perioadă, Gabriel Rus a făcut eforturi pentru a-și reabilita imaginea. Acesta a fost foarte activ pe pagina sa de facebook, postând diverse imaginai, în care se ocupă de agricultură, face sport și este implicat în comunitate.Acesta a acordat chiar un interviu pentru un ziar local, în care4 pretinde că viața lui s-a schimbat, un articol care va cântări în ceea ce priveste reputația sa, atunci când va ajunge în fața judecătorilor.

SPUNE-TI PAREREA