Marți, 22 mai, Asociația Lions Club Siebenburgen a organizat un atelier de lucru pe tema  „Tineri, incluziune, artă”. Au participat la această acțiune 10 elevi ai Liceului de Arte „Corneliu Baba” și zece elevi din cadrul Centrului Școlar de EducațieIncluziva nr. 1.

Programul activității a constat în formarea de echipe mixte, din elevi ai celor două școli, care au lucrat împreună la realizarea unei picturi; tema propusă a fost ”dialogul și incluziunea socială”.

Scopul acestei activități îl reprezintă promovarea integrării sociale a categoriilor mai defavorizate, utilizării artei ca și mijloc de dialog și explorarea unor modalități inovatoare de muncă în echipă..

Feedbackul primit de la participanți, prin discuții pe parcursul acțiunii și la final, a fost unul pozitiv, tinerii elevi exprimându-și dorința de a participa la acțiuni similare în viitor.

Acțiunea a avut loc la sediul Centrului Școlar de EducațieIncluziva nr. 1, str. Alba Iulia nr. 20 bis. Mulțumim pe această cale cadrelor didactice din cadrul instituțiilor partenere, în special: dl. profesor Hangan Radu Cristian, d-na Todoran Laura-Geta, și d-na Archiudean Simona Viorica.

Ne dorim ca valorile promovate în rândul beneficiarilor prin acest proiect – empatie, creativitate, non-violență – să fie duse mai departe de către tineri în comunitățile din care fac parte, și să contribuie astfel la crearea unor comunități sănătoase, durabile și incluzive.

 

Bogdan Cretu

SPUNE-TI PAREREA