Mai mulți locuitori ai comunei Dumitra au participat la o acțiune de protest. Aceștia au cerut să nu se defrișeze cele 10 hectare de pădure, unde ar urma să se construiască o celulă de depozitare. Terenul, proprietatea comunei, urma să fie cedat Consiliului Județean pentru acest proiect.

În urma protestului, Consiliul Județean a renunțat la această idee.

”Nu mai facem niciun fel de schimb de terenuri. Gata. Le-am tot explicat că suntem puși în situația de-a recurge la defrișarea celor 10 hectare de pădure, consecință a faptului că o nouă celulă pe care am face-o mai sus de prima ar veni la vale foarte repede ceea ce, într-adevăr, ar reprezenta un dezastru ecologic, un adevărat  dezastru ecologic. Avem acel sol foarte instabil, nu ne putem permite să facem ceva ce ar putea distruge tot ceea ce este la Tărpiu, dar oamenii nu vor pur și simplu. Clar, foarte clar: celula 2 va fi amenajată deasupra primei celule de depozitare. Sunt prea mari tensiunile dar și implicațiile politice”, a declarat Ioan Țintean, pentru propolitica.ro.

 

1 COMENTARIU

  1. Avem acel sol foarte instabil ! Intrebare; unde au fost specialistii lu peste neprajit care au facut prospectiunile ? De ce s-a dat unda verde la un asemenea proiect care deja creaza semne de intrebare ? Cine se face vinovat ? VERZII si CETATENII si ONG-urile ? Suntem noi platiti din afacerea asta deloc bine pusa la punct ? Cine raspunde pt. acest semi- esec ?

SPUNE-TI PAREREA