Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a avut, în București, mai multe intalniri de lucru cu reprezentanții Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerul Turismului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice și Ministerul Apelor și Padurilor.

„În cadrul discuţiilor purtate la Ministerul Turismului în prezenţa doamnei Cristina Tărteaţă, Ministru-Secretar de Stat, am stabilit ca împreună cu Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale să iniţiem demersurile necesare pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural”, a explicat primarul Știr.

„Multumesc conjudeţenilor noștri, domnului Pugna Alexandru, Ministru-Secretar de Stat la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, fiu al satului Căianu Mic, domnului Ioan Denes, Ministru al Apelor și Pădurilor, fiu al Văii Ţibleșului și doamnei Felicia Szucs, consilier la Ministerul Turismului, pentru deschiderea de care au dat dovadă și interesul manifestat în vederea dezvoltării infrastructurii la nivelul comunei noastre!”, spune Paul Știr.

„Vechiul obicei agrar „Înstruţatul boului”, Tăul Cetăţele, legendele vechi care s-au împământenit cu privire la Tăul Cetăţele, dar și alte obiceiuri sau elemente ale specificului local se constituie a fi un fundament solid pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural. În acest sens dorim atragerea unor fonduri pentru punerea în valoare a Tăului Cetăţele și dezvoltarea turismului pe plan local.

În comuna Căianu Mic au fost făcute investiţii importante până în prezent și avem în curs de implementare asfaltarea integrală a tuturor străzilor din comună, construirea și extinderea reţelei de apă și canal, modernizarea iluminatului public în toată comuna, teren sport în Căianu Mare, amenajare ateliere profesionale de practică pentru liceu, modernizarea dispensarului și altele. Urmează reabilitarea căminelor culturale din localităţilrile Ciceu Poieni și Căianu Mare, modernizarea sediului primariei și amenajare bibliotecă comunală, amenajare parc în localităţile Căianu Mare, Ciceu Poieni și Dobric și regularizarea unor cursuri de apă”, a mai spus primarul.

„Pentru realizarea proiectelor menţionate mai sus am beneficiat și vom beneficia în continuare de sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerului Turismului. Din 2012 până în prezent, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin persoana domnului președinte Emil Radu Moldovan, a fost un sprijin real în dezvoltarea comunei noastre”, a concluzionat primarul Paul Știr.

SPUNE-TI PAREREA