Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, a anunțat astăzi lansarea unui proiect prin care dorește construirea unui ansamblu reizdențial pentru tineri, pe strada Livezi, din zona Drmul Cetății, Bistrița.

„Așa cum am anunțat în conferința de presă, am lansat un proiect în care cred foarte mult, unul care a pornit stând de vorbă cu niște tineri #cuMinți, un proiect prin care municipiul Bistrița devine “acasă” pentru 700 de familii de tineri, aceștia având oportunitatea să-și construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița, într-un nou ansamblu rezidențial.

Astfel, sprijinim tinerii, oferindu-le (prin depunerea unor cereri și în funcție de disponibilitatea locurilor) suprafeţe de 300 sau 500 de mp în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani (cu posibilitate de prelungire până la 73 de ani), precum şi posibilitatea de a achiziționa ulterior terenul, pentru construirea unei case noi, în zona străzii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidențial.

Așadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca să rămâneți sau să vă întoarceți acasă, în Bistrița, pentru ca împreună să clădim un oraș verde și inteligent/ a smart and green city, un oraș al viitorului.
Acest ansamblu rezidențial are pe primul loc comunitatea și natura!
Este gândit ca un cartier de case cu mult spațiu verde, parcuri, piste de biciclete, dar și magazine, grădiniță, spații de joacă și zone pietonale.
Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistrița să devină cu adevărat un oraș accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu și lung.

Va fi un proiect etapizat, iar în prima fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziția tinerilor aproximativ 250 de loturi de case.
Despre criteriile pentru obținerea unui lot pentru casa ta, despre condițiile obligatorii de îndeplinit și pentru a alege prin vot numele noului ansamblu rezidențial, am scris pe blog: https://cristianmariusniculae.ro/…/…/15/bistrita-ta-casa-ta/”, a anunțat Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA