Cocktail bar-ul este locul plin de culoare, zgomot de gheață în pahare și arome, care a devenit, în ultima vreme, centrul distracției la orice petrecere. Și nu e vorba doar de tentația pentru băutura condimentată de mentă și bucăți de lamâie, ci de un concept nou, care înseamnă bună dispoziție, socializare și amintirile frumoase pe care le creezi împreună cu prietenii la un eveniment.

Rareș Adrian Pop este un tânăr din Bistrița care are o experiență de șapte ani în domeniul evenimentelor și, de curând, a dezvoltat o afacere din barul mobil.

Rareș a avut mai multe joburi de-a lungul timpului: a lucrat la o spălătorie auto, a fost muncitor în fabrică, dar cel mai mult s-a atașat de slujba sa ca barman și ospătar. L-au încântat mereu pregătirea dinaintea unui eveniment, forfota personalului vesel, emoția mirilor sau a celor aflați în centrul atenției.  A lucrat timp de șapte ani în domeniu, după care a aflat despre acest nou trend care a apărut în România, în ultimii ani.

Am ajuns la 7 ani de experiență în domeniu și într-o zi am citit despre acest trend care apare în România… barul mobil la evenimente, cocktail barul. Am luat câteva hârtii, am început să desenez, am făcut calcule, am dat câteva telefoane, am citit tot mai multe despre acest trend și am început treaba. În iunie 2016 am deschis firma și m-am apucat de treabă.  Bineînteles, am întâmpinat probleme ca în orice domeniu, dar le-am rezolvat și am mers mai departe”, povestește Rareș.

Firma Cocktails & Dreams se deplasează la orice tip de eveniment care are nevoie de un astfel de detaliu: nunți, majorate, botez, petreceri private, petreceri pentru inaugurări și, mai nou, concerte și festivaluri.

Cocktail barul a devenit un must have cam pentru orice fel de eveniment și este centrul atracției și sufletul petrecerii. Rareș ne explică de ce.

‘’Mâncarea e fudulie, băutura e temelie, zice o vorba românească. Băutura din cadrul unui eveniment este foarte importantă, uneori mai importantă decât mancarea. Dacă stăm și ne gândim rezistăm mai mult fără mâncare decât fără apă.
Clienții pun tot mai mult preț pe calitate și cer sa fim tot mai performanți. Pretențiile de servire sunt din ce în ce mai mari. Lumea a evoluat foarte mult și trăim în secolul vitezei. Așadar, la bar, servirea este rapidă. E frumos să vezi barmanul cum se mișcă, cum apucă sticlele, paharul se umple cu gheață, se aburește, băutura se prepară și apoi poți să o guști”, spune Rareș.

Băuturile din meniul Cocktails & Dreams  sunt preparate după rețete originale, dar și după rețetele proprii, și  fiecare barman își pune propria amprentă asupra băuturii pe care o prepară. Pregătirea unui cocktail este o artă și asta presupune cursuri de specializare, dar și pasiune și determinarea de a fura meserie, bunăvoință și ambiție.

În echipa Cocktails & Dreams  oamenii învață unii de la alții, învață din cărți, de pe internet și, cel mai important, învață să colaboreze și să se completeze pentru ca un eveniment să iasă perfect.  Obiectivul lor principal este să întâmpine cu succes așteptările clienților și să îi surprindă prin detalii. Oamenii au gusturi diferite în materie de băutură și, de multe ori, nu știu ce să aleagă. Aici, prin câteva întrebări simple, băieții de la Cocktails & Dreams   încearcă să afle ce le-ar plăcea și să le recomande cocktailul perfect.

De ce să alegi un cocktail bar pentru evenimentul tău? Recomandarea lui Rareș este simplă: cocktail bar-ul reduce costurile la băutură per eveniment, este un loc frumos de socializare, un loc animat și colorat, este un “mic detaliu” cu un impact atât de mare la orice eveniment, datorită căruia se va povesti despre el multi timp, pe viitor.

SPUNE-TI PAREREA