Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău a dat ordin de demolare a celebrei Vile 13 din orașul stațiune. Demolarea a început la 4 dimineața, cu un scandal monstru. A fost sesizată Poliția chiar de către fiul viceprimarului, pentru că nu există o autorizație de demolare. În încercarea de a masca modul cel puțin dubios în care s-a demolat clădirea, primarul Traian Ogâgău a postat un mesaj „emoționant” pe Facebook. Însă, în cazul în care nu s-au respectat procedurile, Ogâgău ar putea avea probleme.

Situația clădirii este una complicată. A fost cumpărată cu peste 40.000 de euro de la Hebe iar proprietarii folosesc în prezent doar anexele, clădirea fiind în stare de degradare avansată. Problema este însă că cei de la Hebe sunt în litigiu cu Primăria, pentru o parte din proprietate.

De altfel situația a fost prezentată anul trecut de deputatul Daniel Suciu, în contextul unui scandal în Consiliul Local, legat de acest subiect.

„Realitățile sunt următoarele: terenul este domeniul public al orașului, clădirea a fost în patrimoniul Hebe. Aceasta din urmă a scos la licitație clădirea și anexele, anul trecut fiind cumpărate de către doi asociați. Este evident pentru toată lumea că această clădire este într-o stare jalnică și ar trebui demolată. Doar că niciun primar din țara aceasta și niciun Consiliu Local nu pot decide să demoleze o clădire pe care NU o ai în proprietate. Vila 13 NU este proprietatea Primăriei, astfel încât Consiliul Local să dispună demolarea ei. Pentru că nu există temei legal și răspunderea este penală și administrativă. Cu atât mai mult cu cât este un proces pe rol între Primărie și Hebe pe acest subiect! De exemplu, domnul primar poate dispune demolarea vechii Policlinici, că este proprietatea domniei sale. Și arată la fel de jalnic și este cel puțin la fel de mare pericolul pentru cetățenii din zonă”, a explicat atunci Daniel Suciu.

Traian Joja, unul dintre cei care au cumpărat clădirea, a explicat pentru ObservatorBN că au început demolarea clădirii marți noaptea, la ora 4.00. „Demolează clădirea fără să aibă autorizație, doar cu o hotărâre de Consiliu Local. Nu se poate emite autorizație de demolare cât timp există un litigiu. Noi am cumpărat Vila 13, pe care a început să o demoleze, și anexele, unde avem activitate. De anexe încă nu s-au apropiat, dar cred că nu mult timp. Ne-a dat termen luna aceasta să ne scoatem tot afară, că el (n.r – primarul Traian Ogâgău) o dărâmă toată. Am sunat la 112, Poliția nu poate face nimic, am sunat la avocat, am depus o plângere la Inspectoratul în Construcții, nimeni nu îl poate opri”, declară acesta.

SPUNE-TI PAREREA