O parte din actorii Teatrului Nescris „Constantin Iugan“ din comuna Șanț, Bistrița-Năsăud, au participat la competiția iUmor, sub numele de scenă Dor Someșan. Cei trei actori au pus în scenă o piesă cu umor autentic ardelenesc, despre problemele amoroase de cuplu. Aceștia au stârnit amuzamentul atât prin subiectul piesei, dar mai ales prin limbajul ardelenesc, care i-a pus în încurcătură pe cei din juriu. Chiar dacă nu au înțeles unele expresii specifice zonei noastre, membrii juriului au râs cu poftă și au avut doar cuvinte de laudă pentru actorii proveniți din lumea satului din Bistrița-Năsăud.

„Sunteți niște oameni deosebit de primitori, de veseli, cu toate că aparent sunteți serioși, demenți cu toate paranet sunteți reținuți… M-am simțit foarte bine privind ce ați făcut.
Mie chiar îmi place accesntul din zona asta, în care trăiți voi, cu adevărat. Pur și simplu mă bucură, am impresias că ar trebui să îl învățăm noi în zona Bucureștiului“, a spus Cheloo.

„Cred că aveți un talent nativ și mă bucur că există oameni ca dumneavoastră care după foarte multă vreme în care nu au făcut chestia asta au zis let’s do it… Mi s-au părut foarte tari câteva chestii, anumite expresii. M-au făcut foarte atent chiar dacă nu înțelegeam“, a comentat Mihai Bendeac.

Delia a fost încântată de prestația actorilor și, mai ales, de „trăistuțele“ realizate de femeile din comuna Șanț, așa că solista a primit în dar un astfel de accesoriu tradițional din zona Bistrița-Năsăud.

Pentru a vota trupa Dor Someșan din comuna Șanț, la competiția iUmor, trebuie să vă instalați aplicația iUmor pe telefon și să accesați secțiunea de vot a concurenților.

SPUNE-TI PAREREA