Situația a devenit complicată pentru Tibi Ușeriu, aflat în fruntea clasamentului la competiția de la Cercul Polar. Avansul față de principalul său adversar, aflat la câteva ore bune în spatele său este unul confortabil. Din păcate, starea sa fizică nu este la fel de bună. Tibi se întreabă dacă va reuși cineva să termine cursa. Sportivul mai are aproximativ 90 de km până la următorul punct de control, dar condițiile de înaintat sunt foarte dure.
Iată cel mai recent update postat pe pagina Tășuleasa Social:

„Dragilor, dacă aţi ascultat telefonul de azi … foarte multe de spus nu mai sunt. Îl găsiţi postat pe pagina Tăşuleasa.


E ziua aceea în care sună telefonul şi toată lumea tace.
E ziua aceea care am vrea sa nu mai vină.
Dar a venit iar, pentru că aşa e concursul ăsta : te zdrobeşte, te face bucăţi, te dezgoleşte de toate orgoliile, dar îţi oferă şansa de a renaşte pe urmă, de a deveni un alt om, dacă rămâi în picioare pînă la final. El a rămas de doua ori până acum şi nădăjduim că va rămâne în picioare şi anul acesta.
A nins, zapada este foarte mare, iar efortul de a trage sania este coplesitor. Si o spune omul care duce pe umeri doi busteni, deodata.
Tibi zice că, din punctul lui de vedere, este o mare întrebare dacă va termina cineva concursul, atât de grea i se pare înaintarea. Şi o spune calm, netulburat.
Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de umflate. Faţa este de nerecunoscut. De degetul care a degerat a şi uitat, nici nu a mai pomenit de el. Dar nu putem să nu observăm ca simţul umorului a rămas, iar acessta e un semn ca încă funcţionează perfect.
A ajuns la kilometrul 370, şi mai are încă 90km până la Inuvik. A promis că va face tot ce poate ca să ajungă la final, şi aşa va face. Aşa e el. Până la capăt, indiferent cât de departe este acel capăt.
Are un avans de 7 ore faţă de irlandez, la care se vor mai adăuga orele de somn ale irlandezului, deci stăm foarte bine.
Au mai rămas 10 în cursă. Pe Ice Road vor abandona cei mai mulţi.
Am primit o poză cu el făcută azi, dar nu am acceptul lui de a o posta, aşa că am pus în antet o poză făcută anul trecut, tot pe Ice Road, ca să intuiţi, parţial, prin ce trece.
Nu îmi imaginez cum se poate ajunge la final in aceste condiţii, dar dacă există o cale, Tibi o va găsi.
Oameni frumoşi, vă mulţumim că sunteţi alături de el !

SPUNE-TI PAREREA