Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre situația drumurilor din oraș și despre cum vor intra în reabilitare. 20 de străzi din Bistrița vor fi reabilitate, lucrările la o parte din ele se vor finaliza până în 2020.

Cristian Niculae a spus că, de un an și jumătate de când ocupă funcția de viceprimar, cetățenii l-au întrebat foarte des de străzi și de parcări, acestea fiind principalele probleme cu care se confruntă.

„Ca cetățean al municipiului Bistrița, mă preocupă aceste probleme. Pot să numesc ziua de astăzi, ziua când pornim oficial pe drumul reabilitării străzilor din municipiul Bistrița, pentru ca cetățenii și turiștii care vin să nu mai fie atenți la gropi și să poată admira frumusețile orașului. În ultimii 10 ani, s-au făcut demersuri și eforturi de către administrația locală, ca toate reabilitările de străzi să se facă pe fonduri europene. Mă refer la străzile cuprinse pe proiectul Linia Verde, un proiect de 12,8 milioane de euro la care am votat un studiu de fezabilitate și care se va realiza până cel târziu în 2020, străzile cuprinse în proiectul Reconfigurare Traseu Transport Public: Gării, Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului, un proiect în valoare de 6,5 milioane de euro, care se va realiza până în 2020, cele 28 de străzi cuprinse în proiectul de realizare de piste de bicicliști, străzile cuprinse în proiectul de amenajare trasee pietonale și piste bicicliști în centrul istoric – 11 străzi. Tot pe fonduri europene s-au reabilitat și strada Dornei, Piața Petru Rareș, Piața Unirii și Piața Centrală, în anii trecuți”, a spus Cristian Niculae, adăugând că în ultimii 5-6 ani s-au înlocuit și s-au reabilitat o mare parte din rețelele de utilități.

„Vom corela programul de investiții în reabiliatrea străzilor cu proiectele finanțate pe fonduri europene și cu programele furnizorilor de utilități. Începem modernizarea străzilor de asfalt, acolo unde sunt reabilitate rețele de utilități și vom asfalta doar străzile de pâmânt care au rețele de utilități. Vom moderniza străzile unde urmează să se facă piste de biciclete doar după ce vom crea acestea piste. Vom asfalta în continuare, 10 străzi de pământ în fiecare an. Sunt deja recepționate, de anul trecut, 11 străzi din acest plan. Până în 2020, vom asfalta 40 de străzi de pământ din Bistrița”, a declarat Cristian Niculae.

„Vestea bună de astăzi este introducerea a încă 20 de străzi din oraș în programul de modernizare a infrastructurii rutiere, după cum urmează: Simion Bărnuţiu, Toamnei, Zorilor, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, Ion Minulescu, Piaţa Mică(partea de asfalt), Sucevei, Emil Gârleanu, Bârgăului, Arţarilor (între Romană şi Gării), Florilor, Nicolae Bălcescu, Solomon Haliţă, Locotenent Călin, Cerbului, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Mărăşti, Mărăşeşti şi Pescarilor.

În anul 2018, s-au prevăzut banii în bugetul Municipiului pentru Expertize Tehnice şi întocmirea Documentaţilor de Avizare a lucrărilor de investiţii, urmând ca anul viitor să alocăm banii pentru proiectare şi eventual execuţie pe o parte dintre ele.

Sursa de finanţare pentru modernizarea acestor străzi va fi bugetul Municipiului Bistriţa sau credit bancar, vom analiza acest lucru în acest an şi vom lua o decizie”, a explicat Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. Scoate-ti nesimtitul acesta din peisaj… De ce promovati incompetenta ? L-a adus Radu Moldovan din Cosbuc pe „cânele ascultător” pentru a scoate echipa Cretu din functie si acum repede il promovati… jalnici

SPUNE-TI PAREREA